Lodewijk de Waal verkent flexproblemen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Lodewijk de Waal verkent flexproblemen


Voormalig vakbondsvoorzitter (FNV) Lodewijk de Waal is op verzoek van minister Lodewijk Asscher (SZW) gevraagd om een oplossing te zoeken voor de problemen die seizoensgerelateerde werkers ondervinden met de nieuwe Wet werk en zekerheid (WWZ). 

 

De Waal laat aan NU.nl weten dat hij eerst met alle partijen uit de sectoren waar het vastloopt in gesprek wil om te ontdekken waar de pijnpunten liggen. Het is de bedoeling van de nieuwe WWZ om flexwerkers sneller aan een vast dienstverband helpen, maar de regels lijken te strikt voor seizoensgerelateerde sectoren.

 

Asscher beloofde begin december een verkenner aan te stellen om de problemen rond de nieuwe WWZ te onderzoeken. Dat deed hij op aandringen van met name regeringspartij VVD en oppositiepartijen CDA en D66.

 

Bron: NU.nl

3 reacties

 • Tjibbe

  Nu komt alles vast goed!

 • klaasen

  Asscher had de wet WWZ niet zo maar moeten toepassen, nou moet een verkenner het zien op te lossen omdat er behoorlijke pijnpunten zijn .
  Asscher heeft ,n wet gemaakt zonder overleg en zonder na te denken dat er ook seizoensgerelateerde flexwerkers zijn, en dat zijn er nogal wat .
  Het zal mij benieuwen wat de verkenner gaat bedenken ,want de wet is er al

 • Frank

  Die Lodewijk De Waal is een typische schnabbelaar in het linkse circuit. Heeft zelf nooit enig succes behaald en zodra het een beetje moeilijk wordt is ie verdwenen. Zijn vriend Asscher heeft gewoon weer hele slechte wetgeving gemaakt en dat wordt nu een beetje verdoezeld door alweer een zogenaamd onderzoek naar de problemen. De Waal is een typische vertegenwoordiger van de oude stempel. Wordt dus nooit wat met die man en gelukkig maar ook want het wordt hoog tijd dat de arbeidsmarkt eens flink door elkaar wordt geschud.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Weer- en werkapp ‘FNV voor schilders’

FNV strijdt om eindejaarsuitkering Venko

Protocol waakt voor veiligheid flexwerk

‘Flexwerk niet ongezonder dan vast werk’

‘Belastingvoordeel voor zzp’er moet verdwijnen’


Naar archief >