Ga naar hoofdinhoud

Linova organiseert Decoratieve Technieken-dag


Linova, groothandel in ambachtelijke en ecologische producten te Zutphen, organiseert op zaterdag 30 oktober in haar bedrijfspand een Decoratieve Technieken-dag voor vakschilders. Zo verzorgen enkele specialisten demonstraties.

Decoratie- en restauratiespecialist Gert Jan Nijsse uit Goes demonstreert hoe hij hout- en marmerimitaties maakt met – de door Linova ontwikkelde – Acrilino-producten, zoals de glaceerverf Acrilino Glaze.

Dit product heeft de eigenschappen van een olieachtig product maar de voordelen van een watergedragen product, aldus Linova. De glaze voelt aan als een olie en is goed te verdassen.

Transparante technieken zijn vlot laag op laag toe te passen met toch de benodigde ‘open tijd’ om te kunnen werken. De glaze voldoet aan de richtlijn van minder dan 200g/ VOS per liter en voldoet aan de eisen van arbo, aldus Linova. Acrilino is het best te verwerken met penselen die gemaakt zijn voor acryltechnieken.

Crustal van de Belgische firma Stoopen & Meeus is een minerale decoratieve afwerking die goed door een schilder is aan te brengen. Daarbij is het product dampopen en VOC-vrij. Omdat een muur niet geheel vlak hoeft te zijn, is het product kostenbesparend, stelt Linova. Het heeft Frits Prisse en Nina Messina uitgenodigd om de mogelijkheden van Crustal aan de bezoekers te demonstreren.

Jelle Zijlstra
Tijdens het event van Linova zal ook de tentoonstelling van het werk van oud-schilder Jelle Zijlstra uit Harlingen officieel worden geopend. Deze expositie krijgt een permanente plek in het pand van de groothandel en bestaat uit werkstukken en studiepanelen van verschillende hout- en marmersoorten, uitgevoerd in olieverf en acrylverf.

Jelle Zijlstra

Jelle Zijlstra maakte deze in de voorbije decennia onder andere voor de landelijke vakwedstrijden van de Studie Club Schilders. Hij behaalde daarvoor veel nominaties en prijzen. Zijlstra is op 30 oktober zelf aanwezig om uitleg te geven over zijn werk. 

Na 30 oktober kan de tentoonstelling bij Linova op afspraak bezocht worden en zullen de werken van hem op de Linova-website met foto’s en uitleg te zien zijn.

Leonard Penselen 
Linova importeert de beroemde Leonard-penselen uit Frankrijk. Nog altijd met de hand gemaakt en van bijzondere kwaliteit. Peter Voshart van de Zutphense groothandel kan geïnteresseerden er meer over vertellen en ook andere vragen beantwoorden over producten het Linova-assortiment.

Deelname aan de Decoratieve Technieken-dag is gratis, maar geïnteresseerden moeten zich van tevoren voor een dagdeel aanmelden. In de ochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur of ’s middags van 14.00 uur tot 16.30 uur. “We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daarom vragen wij u met niet meer dan twee personen per bedrijf te komen”, legt Voshart uit.

Geïnteresseerden kunnen een registratieformulier aanvragen via info@linova.nl

Peter Voshart

Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Studiedag Circulair Bouwen

Relatief veel zzp’ers gestopt in eerste half jaar

Gouden tijden voor beunhazen door tekorten in bouw

Hoe-vaak-moet-ik-schilderen module van Anker stuy

Flexibelere aflossingsregeling coronabelastingschuld


Naar archief >