Ga naar hoofdinhoud

Landelijke SCS-dag in Katwijk aan Zee


De jaarlijkse landelijke Schildersdag van de StudieClub Schilders (SCS) vindt ditmaal op zaterdag 6 oktober plaats in Katwijk aan Zee. Gastheer is Vakgroep Schilders de Rijnstreek.

De SCS is in 1946 opgericht  om de grote toeloop van ongeschoolde schilders  op een ontspannen manier en in clubverband op de hoogte te brengen van de in en outs van het schildersvak.

Ook nu bij een oplevende economie is de vraag schilders groter dan het aanbod en is er opnieuw  een grote instroom van ongeschoolde medewerkers in de branche. Bovendien  vormen de activiteiten van de SCS een vorm van  leven lang leren actueel en noodzakelijk geworden  door de voortdurende veranderingen in de schilders- en onderhoudsbranche.

De SCS kent 15 clubs verspreid over het land met in totaal ongeveer 2000 leden. Jaarlijks organiseren de clubs gezamenlijk zo’n 70 tot 80 avonden waar vaktechnische onderwerpen in een ontspannen sfeer worden behandeld. 

Aandacht voor vakwerk.

Winterseizoen

De landelijke dag is tevens de startbijeenkomst voor het nieuwe winterseizoen. Elke club heeft intussen een jaarprogramma  voorbereid.

Daarnaast vind er de prijsuitreiking plaats van de landelijke vakwedstrijd, die bestaat uit verschillende categorieën voor zowel studerenden als vakspecialisten. Hieraan doet de toppers van de bedrijfstak mee in onderdelen als o.a. hout- en marmer imitatie. Alle ingezonden werkstukken  zijn tijdens deze dag op het vakcollege te bezichtigen.

Verder kunnen  de aanwezigen kennismaken met de rijke historie die Katwijk heeft met kunstschilders middels een presentatie en een bezoek aan het Katwijks museum.

Vakcollege

De organisatie rekent op 6 oktober op een grote toeloop uit het land, maar ook  op de aanwezigheid van het grote aantal schildersbedrijven uit de Rijnstreek. Met name uit Katwijk. De plaats die in de branche bekend staat vanwege het grote aantal schilders. 

De SCS-dag vindt plaats in het Vakcollege Rijnmond aan de Louise de Colignylaan 2  en duurt van 9.30 tot 18.00 uur.

Leden  van de SCS en belangstellenden kunnen zich aanmelden  via de website van de SCS www.studieclubschilders-nederland.nl  of rechtstreeks via www.landelijkeschildersdagkatwijk.nl


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe film VVVF: ‘verf biedt bescherming’

Sijbers nieuwe directeur C3

OnderhoudNL lanceert volgend jaar imagocampagne

OCW meldt ‘zorgelijke’ afname aantal mbo-studenten

Aanbesteding vlakglasrecycling: meer scherven naar industrie


Naar archief >