Kwastendag levert zes schilders op • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Kwastendag levert zes schilders op


Het initiatief ‘Kwastendag’, onderdeel van het (om)scholingstraject ‘Je leven in de verf’, heeft flink succes gehad. Negen mensen gingen het traject in, zes deelnemers, mensen met voorheen geen ervaring in de schildersbranche, hebben een opleidingstraject gevolgd en kregen daar een schildercertificaat voor.

De zes kunnen direct aan de slag bij een onderhoudspartner van woningcorporatie Mitros. De rest van de deelnemers gaat nog door met leren of zich verder oriënteren.
Het traject begon met een ‘Kwastendag’ op 14 maart, een dag voor werkzoekenden om kennis te maken met het schildersvak. De dag en het opleidingstraject zijn georganiseerd door Stichting Nelis.

Ze zijn acht weken praktisch in de leer gegaan bij onderhoudspartners Wits Vastgoedonderhoud Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering en Hagemans Vastgoedonderhoud B.V.

Ook hebben de werkzoekenden wekelijks theorielessen gevolgd. Tijdens de theoriedagen zijn alle disciplines van het schildersvak aan bod gekomen, zoals schuren, houtreparatie, lakken en werken met een hoogwerker.

De onderhoudspartners zijn het traject ingegaan met de intentie dat zij elke enthousiaste deelnemer willen opleiden en na een succesvolle afronding een baan willen aanbieden. Zes deelnemers kunnen nu direct aan de slag. Voor de onderhoudspartners van Mitros is dat een grote winst. Mitros heeft veel schilderwerk en wil de kwaliteit van en capaciteit voor het schilderwerk kunnen waarborgen en de onderhoudspartners hebben een tekort aan goede vakmensen.
Dit najaar spreken Mitros en de onderhoudspartners over een mogelijk vervolg.


Deel via:

7 reacties

 • Een mooi resultaat, en een goed initiatief. Zijn er ook jonge vrouwen benaderd? Ook zij zijn vaardig in het vak, hoewel nog sterk in de minderheid.

 • Kwadro

  Eerst elke vakman massaal ontslaan en nu deze allemaal noodgewongen nep zzp’er zijn geworden en/of ander werk zijn gaan doen,
  Laten ze werklozen klaarstomen in 6 weken.
  Werkgevers blijven creatief………
  Kom eens met een behoorlijke CAO en dito salaris, dan wordt het weer aantrekkelijk voor jongeren!

 • jan

  binnen 8 weken kunnen helpen met schilderen haha wat een humor verder geef ik maar geen commetaar kunnen ze lekker goedkoop aan de gang want daar geilen werkgevers op met het ongeschoolde personeel

 • Ton van Hooft

  Geeft maar weer aan hoe er naar het vak van schilder gekeken wordt.
  Afgelopen weken weer verschillende zogenaamde schilders geprobeerd via uitzendbureaus,en altijd zijn het vakmensen volgens die zelfde bureaus
  nou niet dus, het is gewoon om te huilen.
  Als je niets kan dan ga je toch gewoon schilderen even een cursus van twee maanden en klaar is Kees.

 • Rene

  Schitterend initiatief, win-win-win situatie. Win voor de werkgevers om nieuw talent te vinden, win voor de werkzoekenden omdat zij weer een kans hebben, win voor de markt om het vak weer op de kaart te krijgen!

  Jammer van de zure reacties, er staat nergens dat zij al volwaardig schilder zijn. Ze hebben kennis kunnen maken en kunnen zich vanaf nu bij een werkgever verder ontwikkelen. De tijden zijn veranderd, deal with it.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >