Koningin bezoekt Bouwgroep Dijkstra Draisma • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Koningin bezoekt Bouwgroep Dijkstra Draisma


Koningin Máxima brengt donderdagmiddag 4 juli een werkbezoek aan Bouwgroep Dijkstra Draisma in Dokkum. Ze neemt onder andere een kijkje bij de gerobotiseerde isolatiegevel-productielijn van het bedrijf, die samen met ketenpartners werd ontwikkeld.

Bouwgroep Dijkstra Draisma is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie MKB. Deze prijs beloont durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

De Koningin spreekt in het Dokkumer bedrijf met werknemers en krijgt een rondleiding door de fabriekshal. Thema’s die besproken worden zijn onder andere digitalisering, vakmanschap en sociale innovatie. Bouwgroep Dijkstra Draisma is een van de grootste bouwbedrijven van Nederland en een belangrijke werkverschaffer voor veel schildersbedrijven.

Technologie en robots spelen een belangrijke rol in het creëren van energieleverende en verplaatsbare gebouwen. De duidelijke visie van Dijkstra Draisma op de gasloze toekomst en het brede veld van initiatieven om hier oplossingen voor te realiseren, waarbij ook aandacht is voor de bewoners en de omgeving, werden door de jury van de Koning Willem I Prijs als uniek bestempeld.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden-en kleinbedrijf. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont daarnaast duurzame innovaties van kleine of grote organisaties.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >