Ga naar hoofdinhoud

KOMO-certificaat voor circulair biocomposiet gevelbekleding


De firma Innodeen uit Lochem heeft als eerste bedrijf in Nederland een KOMO-certificaat ontvangen voor circulair biocomposiet gevelbekleding: DBP Siding.

Het certificaat werd op 14 oktober officieel aan het bedrijf overhandigd door directeur Oscar van Doorn van stichting SKH op de PREFAB-beurs in de Brabanthallen te Den Bosch (zie foto).

DBP Siding wordt gemaakt van Compodeen WFC, een biocomposiet bestaande uit 72 procent houtvezel en 28 procent polypropyleen.

Het aandeel houtvezel is afkomstig van onder andere kapotte of oude pallets, verpakkingsmateriaal en ongelakt sloophout, ook wel A-hout genoemd.

Dankzij de biovezel kent Compodeen een natuurlijke vergrijzing, net als hout, zonder risico op degradatie. Compodeen is vrij van milieubelastende additieven, volledig circulair en daardoor een verantwoorde keuze als duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor andere materialen.

Polypropyleen (PP) is een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan. Dit ‘post consumers waste’ kunststof komt letterlijk uit de bekende oranje PMD afvalbak of -zak.

De gevelbekleding is leverbaar in verschillende natuurtinten en is na bewezen dienst volledig herbruikbaar, zo ook kent het productieproces geen afval. Afkort en opstart materiaal dient eenvoudig als grondstof voor nieuwe producten zonder kwaliteitsverlies.

DBP Siding wordt gemaakt van Compodeen WFC, een biocomposiet bestaande uit 72 procent houtvezel en 28 procent polypropyleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hemink Groep sluit zich bij Cirkelstad aan

Meer recyclen met kosteloos inzamelsysteem

Baril wil honderd procent circulaire verven in 2030

Savantis komt met lesmateriaal over circulariteit

Noordelijk collectief jaagt duurzaam onderhoud aan


Naar archief >