Ga naar hoofdinhoud

Knalgeel huis in Hilversum verschiet noodgedwongen van kleur


Van zonnebloemgeel naar champagne. Die transformatie onderging het huis van Hajo Harts en zijn vrouw Nadya aan de Tulpstraat in Hilversum noodgedwongen. De commissie ruimtelijke kwaliteit oordeelde dat de gele kleur te fel en te contrasterend is met de omgeving.

De commissie kwam in actie na een klacht van een buurtbewoner. ‘Wij vonden het gewoon een mooie kleur en passend in de straat’, zegt Harts tegen NH Nieuws. In de buurt zijn meerder huizen in een bepaalde kleur geschilderd.

In de optiek van de commissie is de door Harts toegepaste knalgele kleur een exces. Harts kreeg tot 1 juni de tijd om de gevel te schilderen in een kleur die beter in het straatbeeld past. Mocht hij in gebreke blijven dan zou een dwangsom volgen van 4.500 euro.

Appelgroen huis in Den Helder

Harts koos eieren voor zijn geld, mede op basis van een soortgelijke zaak in Den Helder. Daar liet een een bewoonster de gevel appelgroen schilderen. Dat liep uit op een rechtszaak. De Raad van State bepaalde uiteindelijk dat het huis een andere kleur moest krijgen.

Het huis van Harts in Hilversum heeft nu een champagnekleur gekregen, met behoud van een paar zonnebloemgele elementen. ‘Ik heb opnieuw een steiger gehuurd en zelf opgebouwd en de verf was in de aanbieding. Ik word er steeds handiger in om die steiger op te bouwen, en de gevel heb ik in een dag geschilderd’, laat de bewoner weten aan NH Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Limitless is kleur van het jaar 2024 bij PPG

Instructiemiddag VeiligmetVerf.nl-tool

Mooij Verf opent vestiging in Barendrecht

Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel

‘Hoeveelheid afvalstromen van schildersbedrijven is beperkt’


Naar archief >