Kleurrijke transformatie favela Rio • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Kleurrijke transformatie favela Rio


De doorlopende transformatie van de beroemde favela Santa Marta in Rio de Janeiro kreeg afgelopen weekend een nieuwe impuls toen 450 vrijwilligers uit de stad deelnamen aan een van de grootste “Let’s Colour”-evenementen die AkzoNobel ooit heeft georganiseerd.

In het kader van het 450-jarig bestaan van Rio leverden de vrijwilligers een enorme bijdrage aan een lokaal project dat begon in 2010 en dat een sprekend voorbeeld is van AkzoNobels toewijding aan het Human Cities initiatief.

Tot nu toe zijn meer dan 300 gebouwen in Santa Marta opnieuw geschilderd. Het verfmerk Coral van AkzoNobel in Brazilië (in Nederland beter bekend als Flexa) leverde meer dan 20.000 liter verf met als doel de leefomgeving voor alle bewoners inspirerender en levendiger te maken.

“Wij zijn heel blij dat zoveel vrijwilligers ons zijn komen helpen om deze geweldige gemeenschap nieuw leven in te blazen”, aldus Jaap Kuiper, Managing Director van Decorative Paints van AkzoNobel in Latijns Amerika. “Het is belangrijk dat mensen trots zijn op de plek waar ze leven en met “Let’s Colour” inspireren we mensen om zich sterker verbonden te voelen met hun steden en gemeenschappen”.

OS

Het “Let’s Colour”-evenement van afgelopen weekend, gepromoot via hashtag #Pintou450Rio, geeft niet alleen kleur aan de huizen in Santa Marta, maar betrekt de bewoners ook bij de keuze voor de beste kleuren en leert hen hoe je verf op de juiste manier aanbrengt. Daarnaast werkt AkzoNobel samen met de lokale NGO Euquero o Santa Marta Limpo aan het opruimen van de straten.

“Ons wereldwijde Human Cities initiatief en ons werk in gemeenschappen in heel Brazilië getuigen van ons streven om steden over de hele wereld leefbaarder te maken”, voegde Ruud Joosten, lid van het Executive Committee verantwoordelijk voor Decorative Paints AkzoNobel hieraan toe. “Het was geweldig om te zien hoe enthousiast iedereen in Santa Marta aan de slag ging en het is een perfect voorbeeld van hoe kleur onze levens kan transformeren”.

In het kader van het “Let’s Colour” project in Santa Marta, dat voltooid moet zijn voor het begin van de Olympische Spelen van 2016 in Rio, worden uiteindelijk meer dan 600 gebouwen geschilderd met Coral-producten van AkzoNobel.

Ga voor meer informatie over de “Let’s Colour”-projecten en het Human Cities initiatief naar: letscolourproject.com, akzonobel.com/humancities ofcoral.com.br/tudodecorparavoce

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


RIVM: Chroom-6 risico op alle Defensielocaties

Akzo blijft leidend in Europa

Onderzoek: heel weinig bekend over microplastics in verf

AkzoNobel houdt opnieuw een start-up wedstrijd

Akzo neemt belang in fabrikant schilderrobots


Naar archief >