Ga naar hoofdinhoud

Kennismaken met het schildersvak tijdens Kwastendag


Utrechters en Nieuwegeiners zonder baan, kunnen donderdag 10 september kennismaken met het schildersvak tijdens de zogenoemde Kwastendag. Onderhoudspartners van woningcorporatie Mitros geven tijdens deze doedag les in onder meer schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger.

Het idee achter het initiatief is dat werkzoekenden, onder wie mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als schilder. Vorig jaar, na de eerste editie van de Kwastendag, vonden vijf werkzoekenden een baan bij een van de onderhoudspartners van Mitros.

De Kwastendag is de aftrap van het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’. Na de doedag kunnen zeven kandidaten die enthousiast zijn over en geschikt zijn voor het schildersvak, meedoen aan dit leerwerktraject. Onder begeleiding van Stichting Nelis en WIJ 3.0 leren ze daarin de basisbeginselen van het vak.

Betaald werk

De kandidaten volgen theorielessen en gaan ten minste drie dagen per week de steigers op bij Wits Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering of Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. Wie de opleiding succesvol afrondt, krijgt een betaalde baan aangeboden.

Meedoen aan de Kwastendag kan door een mail te sturen naar kwastendag@wij30.nl. Ook jobcoaches, ouders, begeleiders of bijvoorbeeld docenten kunnen via deze weg kandidaten aandragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Dove Kwasten scheidt ermee uit: ‘Ik ben het zat’

Vijfde Kwastendag trekt ruim dertig geïnteresseerden

Vijfde Kwastendag op 14 september

Lelystad krijgt Schildersvakopleiding

Interesse in schildersvak lijkt te stijgen


Naar archief >