Ga naar hoofdinhoud

Kennisdag over ontwerpen en bouwen met glas


Eisma Bouwmedia organiseert op dinsdag 9 juni 2020 een GLASDAG, in het hoofdkantoor van AFAS in Leusden. In het verlengde van het succes van andere Eisma-evenementen, zoals de Houtdag en de SchildersVakprijs, wil het de markt bijpraten over ‘de passie voor glas’. De organisatie is in handen van het team van Glas in Beeld.

Glas wordt wel het meest innovatieve bouwmateriaal genoemd. Het materiaal ontwikkelt zich razendsnel en de toepassingsgebieden al net zo. De GLASDAG heeft de voorschrijvende bouw (architecten, adviesbureaus, aannemers) als doelgroepen, maar ook voor de glassector zelf belooft het een interessante dag te worden. De acht sprekers delen hun kennis over actuele thema’s.

Voor de locatie van de GLASDAG wordt ieder jaar gezocht naar een project/bouwlocatie waar op een bijzondere wijze glas wordt toegepast of geproduceerd. Voor 2020 is die gevonden in de nieuwbouw van het hoofdkantoor van AFAS in Leusden. De ingebruikname van dit AFAS Experience Center, met onder meer een glazen dome, is in januari 2021.

AFAS biedt de mogelijkheid voor een tour over de bouw en stelt voor het inhoudelijke deel het auditorium in haar tegenoverliggende, huidige kantoor beschikbaar. De tour is op 9 juni vanaf 10.30 uur. Na de lunch wordt het programma om 13.00 uur vervolgd met de sprekers die de jongste ontwikkelingen op het gebied van vlakglas behandelen. Ze bespreken onder meer de ins en out van het lijmen van glas, dynamisch glas, vacuümglas, mediaglas en geïntegreerd elektriciteit opwekkend glas (BIPV). Ook de gevolgen van BENG voor de (glas)gevel komen aan de orde.

De deelnamekosten zijn 195 euro (ex BTW). Voor abonnees op Glas in Beeld of één van de andere uitgaven van Eisma Bouwmedia is de tweede deelnemer gratis. Dat geldt ook voor leden van Vakgroep GLAS. Studenten betalen 50 euro (ex BTW).

Lees hier meer over de GLASDAG.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SchildersVAKTV: verslag van de Glasstec

Martin Glas en Stolker Glas bundelen krachten

Vakgroep Glas biedt RI&E-tool

Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington

Webinar over vacuümglas


Naar archief >