Karakteristieke Alphense Parkvilla krijgt schilderbeurt • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Karakteristieke Alphense Parkvilla krijgt schilderbeurt


Een lekkend dak, rottend houtwerk en afbladderende verf: de Parkvilla in Alphen aan den Rijn is nodig aan groot onderhoud toe. Nu de financiën rond zijn, gaat dit ook daadwerkelijk gebeuren, schrijft de website Alphens.nl.

De muren aan de binnenkant krijgen een nieuwe laag verf en het schilderwerk aan de buitenkant wordt compleet aangepakt. Houtrot bij de goten en kozijnen zal worden verholpen. Het enkel glas dat nu in het pand zit, maakt plaats voor dubbel glas aan de ene kant en voorzetramen aan de buitenzijde. Ook wordt de ventilatie verbeterd, het riool gevrijwaard van verstoppingen en krijgen de dakkapel, de leien en het dak- en gootwerk een opknapbeurt.

Om alle benodigde werkzaamheden te kunnen uitvoeren, was een kleine drie ton nodig. De gemeente bekostigt hiervan het gedeelte dat bestemd is voor isolatie en duurzaamheid. Het resterende bedrag heeft Stichting Beheer Parkvilla opgehaald bij verschillende fondsen.

Als alles volgens plan verloopt, is het gerenoveerde gebouw vanaf november te bewonderen. ‘Dan moet alles spik en span zijn’, tekent Alphens.nl op uit de mond van stichtingsvoorzitter Winfried Ponsioen. ‘Dan kunnen we er weer zeven tot tien jaar tegenaan.’ De Parkvilla werd in 1913 geopend als kerk en school en ligt in het monumentale Park Rijnstroom.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SchildersVAKTV | ‘Wij zijn dé gebroeders’

Schilderbeurt monumentale brug Hoorn

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)


Naar archief >