Jongeren leren verf maken • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Jongeren leren verf maken


VVVF-directeur Jaitske Feenstra (links op de foto) onthult met Marijn Meijer, directeur C3, de eerse digibord-les.

Op het onderwijsevent NOT is een lesmodule gepresenteerd die het leerkrachten gemakkelijk maakt om chermieles te geven en die leerlingen in staat stelt om zelf verf te maken.

Jaitske Feenstra (links op de foto), directeur VVVF, met Marijn Meijer, directeur C3, onthulden op het onderwijsevent NOT in Utrecht de eerste digibord-les over experimenteren met verf. C3 rolt de komende weken de nieuwe lesmodule over verf verder uit onder het basisonderwijs.

Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) heeft de ontwikkeling en productie van de lesmodule verzorgd. Het is een compleet lespakket met de interactieve digibord-les, filmpjes en materialen. C3 heeft al verschillende digibord-lessen ontwikkeld die via c3.nl/ontdekchemie kunnen worden gebruikt. Met de digibord-lessen kunnen leerkrachten gemakkelijk een aantrekkelijke chemieles geven. Ze kunnen op die website ook gratis materialen bestellen die bij de lessen horen.

Lesmodule verf

Op de NOT-beurs laat C3 zien hoe leerlingen op een gemakkelijke en leuke manier zelf verf kunnen maken met bloem of behangplaksel. De leerlingen testen het eindresultaat met behulp van labkaarten. Leerkrachten krijgen op de onderwijsbeurs materialen mee en er is een aantal kant-en-klare lespakketten beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Mengend Nederland gaat voor gelijk speelveld

VVVF stelt ambities biobased verf bij

Ketenpartijen willen Onderhoudsdag

VeiligmetVerf.nl onder de aandacht


Naar archief >