Ga naar hoofdinhoud

John Raven viert bijzondere mijlpaal bij Felix Verfgroep


John Raven vierde op woensdag 1 maart het 50-jarig jubileum bij Felix Verfgroep. ‘Het was een geweldige dag, met heel veel aanloop van klanten en leveranciers’, kijkt Raven tevreden terug.

John Raven werkt al 50 jaar bij Felix Verfgroep.

Raven startte op 16-jarige leeftijd als winkelbediende bij Felix Lommen in Geleen. Sinds 1989 is hij vestigingsmanager van de Felix-vestiging in Roermond.

Nog nooit een verfpot vastgepakt

Raven is de eerste binnen de Felix Verfgroep die de mijlpaal van 50 dienstjaren bereikt. ‘Als 16-jarige jongen stapte ik de winkel in Geleen binnen, zonder ooit een verfpot in mijn handen gehad te hebben’, vertelt de Limburger. Ondanks zijn gebrek aan ervaring werd de jonge Raven toch aangenomen als winkelbediende. ‘Ik kreeg een veel te grote witte stofjas aangemeten’, weet hij zich nog goed te herinneren.

Vijf jaar was Raven werkzaam in de winkel in Geleen. Daarna vertrok hij naar de vestiging in Heerlen, waar hij groothandels tot zijn klanten mocht rekenen. ‘Dat was weer een heel andere tak van sport. In die jaren ben ik ook kleurmaker geworden’, vertelt de jubilaris.

Genieten van het contact met klanten

In 1989 vertrok John Raven naar Roermond om daar vestigingsmanager te worden. Die functie vervult hij nog met steeds met veel plezier. ‘Het contact met klanten vind ik het allermooiste. Mensen die hier voor verf komen, gaan ook niet naar Felix maar naar John’, lacht hij.

Dat gaat in de toekomst veranderen, als Raven in december van dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. ‘Ik begin langzaam aan het idee te wennen, dat het eind van mijn loopbaan nu toch in zicht komt. Inmiddels ben ik volop bezig om mijn opvolgster in te werken. Hoe ik mijn vrije tijd ga invullen? Ik houd van wandelen en heb straks meer tijd voor mijn vijf kleinkinderen. En niet te vergeten voor de Schutterij in oud-Geleen. Daarvan ben ik al 60 jaar lid.’

Eén reactie op “John Raven viert bijzondere mijlpaal bij Felix Verfgroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Baril wil honderd procent circulaire verven in 2030

Engeland: stoomtrein geschilderd in jubileumkleur(video)

Sigma viert driehonderdste verjaardag

‘Mister Nijmegen’ 35 jaar bij Woodfield

Altrex is 70 jaar en trakteert


Naar archief >