Ga naar hoofdinhoud

Landelijke schildersdag SCS in Enschede


De jaarlijkse landelijke schildersdag van de Studie Club Schilders (SCS) wordt dit jaar op 8 oktober gehouden in het Stedelijk Vakcollege te Enschede. Op deze dag neemt de vakwedstrijd traditioneel een belangrijke plaats in.

 

De jaarlijkse schildersdag van de SCS is voor de bezoekers een prima gelegenheid om kennis te maken met een uniek gebouw en de wijze waarop deze nieuwe en moderne scholengemeenschap jonge mensen informeert en voorbereidt om ook in het schildersvak actief te worden.

 

Ook dit jaar heeft de jury weer vele inzendingen ontvangen en heeft er de handen vol aan gehad om deze op een correcte wijze te beoordelen. Vooral de vrije opdracht heeft prachtige werkstukken opgeleverd. Tijdens de pauzes kunnende bezoekers van de landelijke dag op het markplein kennismaken met verschillende leveranciers en vaktechnische demonstraties.

 

Niet alleen het vaktechnische speelt een rol. Centraal staat ook de bekende uit Enschede afkomstige neerlandicus, dichter en tekstschrijver Willem Wilmink. Verder vinden diverse muziekactiviteiten plaats door onder andere een dj, een shantykoor en een draaiorgel. De presentatie en leiding is in handen van de zowel regionaal als landelijke televisie bekende Diet Gerritsen, onder andere van de serie ‘Jonge Lue op oale groond’. Bekijk hier het dagprogramma.

 

Traditioneel vormt de landelijke dag de start van het nieuwe clubseizoen. Daarom nodigt de organisatie ook de individuele leden van de verschillende clubs uit om op 8 oktober naar Enschede te komen. In dat geval is aanmelding via het secretariaat van de eigen club het beste. Voor informatie en aanmelding (voor 1 oktober): www.studieclubschilders-nederland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Prijswinnaars landelijke Vakwedstrijd SCS

Verkerke lost Nijsse af als juryvoorzitter vakwedstrijd

Erwin Brouwer nieuwe voorzitter landelijke Studieclub Schilders

OnderhoudNL steunt Studieclub Schilders


Naar archief >