Innovaties rond verf, glas en behang • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Innovaties rond verf, glas en behang


Wie kennis wil nemen van innovaties op het gebied van verf, glas en digitaal geprint behang, moet vrijdag 11 oktober in Dokkum zijn.

Glas, verf en behang. V.l.n.r.: Jelle Jan Wissmann (GlazzPro), Ramona Vlonk (Anker Stuy Verven) en Jordy de Jong (Probo).

Drie Friese bedrijven – Probo, Anker Stuy Verven en GlazzPro – brengen tijdens het event ‘Schilders van Morgen’ schilders, behangers, signmakers en fabrikanten samen voor demo’s, praktische workshops en presentaties. “Centraal staan innovatie, inspiratie, kennisverbreding en -verdieping.”

Marktkansen

Rene de Heij en Emile Stuy, directieleden van respectievelijk printbedrijf Probo uit Dokkum en Anker Stuy Verven uit Terwispel, leerden elkaar kennen via de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar. Anker Stuy won die in 2016, Probo een jaar later. Ogenschijnlijk zijn deze bedrijven dagelijks actief in totaal verschillende markten, maar dat is schijn.

“Ontwikkelingen gaan snel, er zijn steeds meer raakvlakken tussen diverse sectoren en dat biedt kansen. Ondernemers zijn altijd op zoek naar nieuwe marktkansen”, aldus Jordy de Jong, customer success manager bij Probo, het printbedrijf dat uitsluitend levert aan wederverkopers. Dat wordt beaamt door Jelle Jan Wissmann, operations manager bij GlazzPro, een dochteronderneming van Steinfort Glas in Franeker, de derde Friese partij die aanhaakte om het event ‘Schilders van Morgen’ te organiseren.

Businessmodellen

“De doelgroep verjongt en businessmodellen veranderen”, stelt Ramona Vlonk, marketeer bij Anker Stuy Verven, de verffabrikant die rechtstreeks (online) verkoopt aan de professionele schilder via een webshop. “De schilder is de specialist in materiaalkeuze. Dat wordt steeds belangrijker nu het palet aan mogelijkheden qua wandafwerking groeit. Elk materiaal heeft door zijn unieke eigenschappen een andere functie en uitstraling.”

Noord-Nederland

De drie Friese bedrijven beogen met het event, vanwege het experimentele karakter, met name schilders in het noorden van Nederland te bereiken. Vlonk: “We bieden ze de gelegenheid kosteloos kennis te maken met de nieuwste innovaties op het gebied van verf, glas en digitaal geprint behang. Met elkaar laten we in Dokkum zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Oplossingen waarmee zij hun klanten uiteindelijk nog beter kunnen bedienen.”

Een uitgebreid interview met de drie initiatiefnemers in Eisma’s Schildersblad nummer 8-2019, die eind augustus uitkomt.

Programma
Het event ‘Schilders van Morgen’ vindt plaats op 11 oktober 2019 van 13.00 tot 18.00 uur bij Probo, Fortuinweg 17 in Dokkum. Er zijn verschillende workshops en presentaties en een rondleiding door het bedrijf. Het event wordt afgesloten met een vrijdagmiddagborrel, inclusief proeverij, in Brouwerij Dockum. Er is plek voor maximaal 150 personen, bij voorkeur uit de schilderswereld. Vol is vol. Meer informatie en registreren kan via:
www.schildersvanmorgen.nl


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Directeur WorldSkills International overleden

Uitblinken op millimeterniveau

SchildersVAKTV | Alle Skills-kandidaten op een rij

Veilig werken met chroom-6 krijgt keurmerk

SchildersVAKTV | Nieuwe opleiding zij-instromers


Naar archief >