Ga naar hoofdinhoud

ID-pas nog niet ontwikkeld


De ID-pas voor op bouwplaatsen, voor de invoering waarvan door de cao-partijen in de bouw besloten is, zal zeker niet op 1 januari 2016 kunnen worden ingevoerd. Er is geen IT-partij gevonden die het kan of wil ontwikkelen. Hoewel er al sinds 2014 een Bouw-profielpas bestaat.

Die al bestaande Profielpas, die al bevredigend heeft proefgedraaid bij verschillende bouwbedrijven is volgens een van de oprichters, Siggi Oskarsson, echter uitgesloten van de tender voor de nieuw in te voeren pas ‘omdat wij een startup’ zijn.

De Bouw ID-pas is een van de afspraken uit de nieuwe Bouw-cao. Het idee is dat alle werkenden op een bouwplaats straks in het bezit zijn van zo’n digitaal identiteitsbewijsje Per project worden de werkenden dan aangemeld. Het moet op die manier duidelijk worden wie voor welke aannemer, welk uitzendbureau of welk buitenlands bedrijf werkt. De pas geeft ook helderheid over het soort contract, over de vakbekwaamheid en veiligheidscertificering van de medewerker, en over bijvoorbeeld de juiste afdracht van pensioenpremies. Over het idee werd destijds een verhelderend filmpje gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=viNX79rfsIU

bron: Aannemervak.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Duurzame inzetbaarheid financieren met MDIEU-subsidie

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit

Kenniskring Restauratieschilders beklimt Domtoren

Potkwast 17: Schilderen als een Mark van Bommel


Naar archief >