Ga naar hoofdinhoud

Houtvademecum vernieuwd


Uitgeverij Vakbladen.com presenteert het vernieuwde, nu 832 pagina’s dikke, Houtvademecum. De inhoud van deze elfde druk is geactualiseerd en verbeterd.

Van abachi tot zebrano: ruim 250 houtsoorten die in Nederland en België worden gebruikt, staan op een rij. Sinds zijn eerste druk in 1955 is het Houtvademecum uitgegroeid tot hét naslagwerk over houtsoorten, hun eigenschappen en toepassingen.

De full colour uitgave informeert in woord en beeld over onder andere de uiterlijke kenmerken, kwaliteiten, sterkte, bewerkbaarheid, oppervlakteafwerking, impregneerbaarheid, verlijming, technische specificaties en opbouw van hout.

De bomen die het hout voortbrengen, en hun herkomstgebieden, worden eveneens beschreven. Het vakboek ook in op nieuwe normen, technische ontwikkelingen, duurzaam geproduceerd hout, duurzaam inkoopbeleid en milieuvoordelen van hout.

Initiatiefnemer van het nieuwe Houtvademecum is Centrum Hout. De hoofdredactie werd gevoerd door René Klaassen (SHR Wageningen). De redactie en het technisch advies was in in handen van Eric de Munck (Centrum Hout).
www.houtvademecum.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Cursus ‘houtsoorten herkennen’

Cursus houtherkenning voor vaklieden

Nieuwe federatie Centrum Hout van start

Researchmiddag Construeren met Hout


Naar archief >