Hoe groot is ‘stikstofschade’ voor schilders? • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoe groot is ‘stikstofschade’ voor schilders?


MKB Nederland en werkgeverskoepel VNO-NCW willen een inventarisatie maken van de (geschatte) geleden schade in verschillende sectoren door de stikstofuitspraak. Dit geldt ook voor de schildersbranche, meldt OnderhoudNL.

De inventarisatie moet de politiek duidelijk maken hoe groot de schade precies is. Het MKB en VNO-NCW zijn daarom op zoek naar zogenoemde onderbouwde ramingen van de geleden schade door affaires rond stikstof, PAS en PFAS.

De Raad van State zette in mei een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Op basis van het PAS konden overheden in Nederland ondanks de uitstoot van stikstof toestemming geven voor bouwprojecten in de buurt van zogeheten Natura 2000-gebieden. Onder het PAS hoefden de schadelijke gevolgen voor de natuur niet meteen gecompenseerd te worden.

De RvS oordeelde dat die toestemming in strijd was met Europese wetgeving. Daardoor moeten projecten die op basis van het PAS zijn opgestart, zoals de aanleg van nieuwe wegen, opnieuw worden bekeken. Gevolg is dat vele duizenden bouwprojecten in Nederland plotseling stil zijn komen te liggen.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilderswereld in coronatijd: Vlog 3 en 4

OnderhoudNL wijst op hiaten in NOW-regeling

AkzoNobel neemt Afrikaanse verffabriek over

Schilderswereld en corona, vlog 2

SchildersVAKTV: Luxeproject en tips voor decoratieschilders


Naar archief >