Ga naar hoofdinhoud

Heimtextil gaat niet door in januari


Vanwege de toenemende coronabesmettingen en bijbehorende beperkingen in Duitsland gaat Heimtextil, 's werelds grootste wandbekledingsbeurs die van 11 tot en met 14 januari in Frankfurt zou worden gehouden, niet door.

Samen met de betrokken bedrijven en organisaties uit de behang- en textielindustrie onderzoekt de beursorganisator, Messe Frankfurt, nu of Heimtextil eventueel nog in de zomer van 2022 kan worden georganiseerd, parallel aan het beursevent Techtextil/Texprocess.

Als internationale vakbeurs is Heimtextil altijd de opmaat geweest naar de lente en is het de eerste grote internationale vakbeurs in Duitsland direct na Kerstmis en Nieuwjaar met exposanten en bezoekers uit meer dan 135 landen.

Corona gooit nu echter roet in het eten. Duitsland is namelijk hoogrisicogebied geworden. De meerderheid van de exposerende en bezoekende bedrijven van Heimtextil reageert hier momenteel op met reis- en beursbezoekverboden om redenen van zorgplicht jegens hun werknemers en om zich te beschermen tegen gezondheidsrisico’s.

Daarom is besloten de beurs te cancelen. Het is inmiddels voor de derde keer dat de beurs wordt uitgesteld door de coronapandemie. Eerst gebeurde dat in januari van dit jaar, vervolgens in mei jongstleden.

In 2020 trok Heimtextil nog zo’n 63.000 bezoekers uit ruim honderd landen en gaven 2.952 exposanten acte de presence, waaronder diverse behangproducenten en – leveranciers uit Nederland.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington

Online verfwinkel weer stukje minder online

Amerikaanse olympiërs rodelen goed geschuurd

Open Dagen Cibap fysiek of online bij te wonen

SchildersVakkrant verwelkomt nieuwe columnist


Naar archief >