Ga naar hoofdinhoud

‘Grote’ bouw heeft cao


De onderhandelingen om de cao in de ‘grote bouw’, bouwbedrijven, aannemerij en gespecialiseerde bouwbedrijven, hebben na anderhalf jaar onderhandelen tot een akkoord geleid. De Bouw-cao wordt ‘gemoderniseerd’.

De onderhandelingen tussen werkgevers in de bouw (Bouwend Nederland) en de vakbonden (FNVBouw en CNV Vakmensen) sleepten zich, net zoals die in schilderssector, lange tijd voort. Ook zegden de werkgevers, net zoals in de schilderssector hun deelname van de Stichting Arbouw, aan het kenniscentrum (Fundeon) en de cao voor de bedrijstakeigen regelingen op. Dat laatste lijkt nu teruggedraaid te worden: er wordt door werkgevers en werknemers een stukken kleiner O&O-fonds gevormd. De premie voor dat fonds kan flink omlaag. Fundeon en Arbouw worden per 1 juli 2016 beëindigd, in de plaats daarvan wordt een nieuw en kennis- en adviescentrum opgericht; een kleine organisatie die zich beperkt tot het ontwikkelen van programma’s gericht op duurzame inzetbaarheid. Dit centrum wordt door werkgevers en werknemers aangestuurd.

ID-Pas

Opvallend aan de bouw cao is verder de afspraak over de bouw ID-pas. Die wordt vanaf januari 2016 ingevoerd en moet een bijdrage gaan leveren aan een gelijk speelveld. De pas moet in een klap duidelijk wie er in loondienst werkt bij welk bedrijf en wie uitzendkracht is. Verder staan ook de  opleidingen en kwalificaties van de werknemer op de pas. Zo wordt onder andere voorkomen (of in ieder geval beter controleerbaar) dat uitzendkrachten worden uitbetaald als ongeschoolde krachten terwijl ze vakvolwassen werknemers zijn. Ook zijn er afspraken gemaakt over zzp’ers; zo kan men alleen nog werken met een zzp’ers die een VOL VCA diploma heeft.

Moderniseren

De onderhandelingsdelegatie van Bouwend Nederland vindt, volgens een persbericht, dat men goed geslaagd is in het moderniseren van de cao. ‘De arbeidstijdenbepalingen is verruimd, leerlingensalarissen zijn verlaagd, de kosten voor reisuren teruggebracht, er zijn afbouwregeling voor de seniorendagen overeengekomen en premies voor collectieve fondsen worden verlaagd.’

Dit alles gaf ruimte om voor werknemers een individueel keuzebudget tre realiseren (voor opleidingsdoeleidnen) plus een loonsverhoging van 5,5% voor een cao met een looptijd van 25 maanden.

 

Wat betreft arbeidstijden is er meer maatwerk afgesproken. Partijen zijn overeengekomen dat er op een werkdag gemiddeld 8 uur wordt gewerkt in een gemiddelde werkweek van 40 uur. Dat geeft grote mogelijkheden om in piekperiodes langere werkweken en werkdagen te maken.

Werkgevers tevreden

MKB-Nederland en VNO-NCW laten in een reactie weten blij te zijn ‘dat er na anderhalf jaar onderhandelen een cao is afgesloten in de bouw. Een belangrijke en grote sector, waarbij duidelijk zichtbaar werd hoe een cao kan leeglopen als deze niet aansluit bij de eisen van de tijd.’ De ondernemersorganisaties hopen dat andere sectoren zullen volgen.

 

‘Goede cao-afspraken zijn belangrijk voor zowel werkgevers als werknemers. Modernisering zal ervoor zorgen dat de nieuwe cao’s weer passen bij deze tijd en de toekomst van de sectoren waarin ze afgesloten worden, gewaarborgd wordt. Zo laat de nieuwe bouw-cao zien dat er behoefte is aan meer maatwerk en meer mogelijkheden voor werknemers om zelf te kiezen wat voor hen gunstig is. Daarmee kan ook de bouwsector weer verder werken aan de toekomst.’

 

 

 

 

Eén reactie op “‘Grote’ bouw heeft cao

  • V Hees

    Lekker hopeloos alweer deze afspraken wat een fiasco voor de werknemers.
    FNV de werkgevers bond.
    En dan die ID pas wat een lachertje.
    Er staat ” Zo wordt onder andere voorkomen (of in ieder geval beter controleerbaar) dat uitzendkrachten worden uitbetaald als ongeschoolde krachten”
    Uitzendbureaus vallen niet onder de CAO.
    Wat een sukkels daar bij de FNV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Meiden ‘snuffelen’ aan bèta en techniek op Girls’ Day

Mewa investeert in AI-gebaseerde lichaamsmeting

‘Bijna helft werkenden redt het niet tot pensioen’

Brandbrief over zero-emissiezones

Helft eigenaren stelt woningonderhoud uit


Naar archief >