Groengeschilderd huis in landelijke media • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Groengeschilderd huis in landelijke media


Het huis is al negen jaar ‘appeltjesgroen’ en de eigenaresse (82) liet het telkens netjes overschilderen. Vorig jaar nog. En sindsdien protesteren de buren uit de Plutostraat in Den Helder zo heftig dat er de rechter aan te pas moest komen.

Landelijke media, van de Margriet tot de Telegraaf en van RTL Nieuws tot Hart van Nederland, trokken naar de Noord-Hollandse stad. Ze troffen er regelmatig buurtbewoners aan die maar wat graag uiting wilden geven aan hun afkeer van de kleur ‘van mij mogen ze het in brand steken’. De eigenaresse, die al 40 jaar in het huis woont vind de kleur mooi en piekert er niet over om het over te schilderen.

De actuele ophef komt doordat een rechter zich over de zaak gaat buigen. Naar diens uitspraak zijn wij van de redactie van Schildersvak.nl nieuwsgierig. Jurisprudentie tot nu toe leert dat verfkleur niet onder een bouwkundige ingreep valt en daarom lastig kan worden aangepakt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

3 reacties

 • Klaas de Wit

  ‘In een groen, groen knollenland’. Dit liedje is goed van toepassing op de kleur groen in Nederland. Moeten we nu het lijstje met ‘groenen*’ zoals die in ons land gebruikt worden uitbreiden met Den Heldersgroen?
  *Andere bestaande groenkleuren: Grachtengroen, Monumentengroen, Standgroen, Rijnlandsgroen, Veluwsgroen, Drentsgroen, Gooisgroen, Zaansgroen, Staphorstergroen en Veluwsgroen.

 • Klaas de Wit

  In een groen, groen knollenland’. Dit liedje is goed van toepassing op de kleur groen in Nederland. Moeten we nu het lijstje met ‘groenen*’ zoals die in ons land gebruikt worden uitbreiden met Den Heldersgroen?
  *Andere bestaande groenkleuren: Grachtengroen, Monumentengroen, Standgroen, Rijnlandsgroen, Veluwsgroen, Drentsgroen, Gooisgroen, Zaansgroen, Staphorstergroen en Veluwsgroen.

 • zetzetpeeër

  Ben heel benieuwd. Ik snap de buren dat het groen naar binnen weerspiegeld, dat lijkt mij niet fijn. Maar als dat al 9 jaar zo iets? Ben benieuwd wat de rechter gaat zeggen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Groen huis mag niet, blauwe fietsen moeten


Naar archief >