Ga naar hoofdinhoud

Gratis e-learnings voor wie in quarantaine moet


Bedrijven die hun personeel thuis moeten laten zitten door corona, kunnen deze medewerkers gratis e-learnings aanbieden. Als zij dat tenminste doen via Stichting Mijn Carrière, die deze geste mogelijk maakt met ondernemersorganisatie OnderhoudNL.

Meer specifiek gaat het om elektronische lessen die op het platform MijnVakMijnOntwikkeling staan. Deze zijn beschikbaar voor arbeidskrachten die onder de cao voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhouds- en glaszetbedrijf vallen. De verleturen die zij opnemen én educatief besteden, mogen door hun baas worden gedeclareerd. Het gaat daarbij om het standaardbedrag van veertig euro per uur.

Werkgevers kunnen werknemers specifieke e-learnings toewijzen. Er zijn er circa driehonderd beschikbaar, op uiteenlopende terreinen. Recent heeft OnderhoudNL lesmateriaal toegevoegd over gevaarlijke stoffen, fysieke werkbelasting, werken in de kou, rolsteigers en lastminute-risicoanalyse.

Zodra de medewerker een van deze programma’s of een andere module heeft voltooid, ziet zijn baas dit op het genoemde platform. Met een screenshot hiervan brengt hij de verleturen in rekening. De voorwaarden die hierbij gelden, zijn te vinden op Mijn Carrière.

Eén reactie op “Gratis e-learnings voor wie in quarantaine moet

  • Frans

    Lekker belangrijk OHNL..! Zeggen dat het gratis is, maar ondertussen de werkgeverspremie van 0,5% naar 3,5% brengen. Sigaar uit eigen doos noemen ze dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Definitief: schilders krijgen 3,3 procent extra loon

Ondernemers bezorgd over stabiliteit politiek

OnderhoudNL verwacht heropening salarisgesprekken

Eerste landelijke Leermeesterdag

Loonsverhoging gehuld in deken van mist


Naar archief >