Graphenstone in race voor Innovation Award • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Graphenstone in race voor Innovation Award


Graphenstone circulaire verf- en behangsystemen van Ekotex Wandafwerking is genomineerd voor de Innovation Award van Building Holland, het  driedaagse (beurs)event voor de bouw- en vastgoedsector van 17 tot en met 19 april in de RAI Amsterdam.

In totaal dingen tien finalisten mee naar de titel.  Graphenstone is daarvan de enige genomineerde uit de verfkolom. Building Holland en Innovations From Holland daagden koplopers in de bouw- en vastgoedsector de afgelopen tijd uit om hun innovaties te presenteren. Uit een grote pool van pitchers kwam een top 10 die strijden voor de winst van de Innovation Award.

Een schilderproject in gemeentehuis van Bussum waar Graophenstone-verf wordt toegepast.

De Innovation Award wordt woensdag 18 april door juryvoorzitter Ruud Koornstra uitgereikt op Building Holland 2018. “Het aantal innovaties dat gepresenteerd wordt op Building Holland is overweldigend”, vertelt jurylid Peter Fraanje van Booosting. Hij doelt op de 3 Innovation Boulevards, waar ruim 200 innovaties klaarstaan om bezoekers te verrassen.

Ook de top 10 van inzendingen voor de Innovation Challenge staan hier gepresenteerd, variërend van totaalconcepten tot procesvernieuwing en uniek materiaalgebruik.

De jury, bestaande uit onder anderen Energiecommissaris en voorzitter Ruud Koornstra, Wouter Truffino, Jan Willem van de Groep en Marjet Rutten, beoordeelden de in totaal 69 ingezonden innovaties op impact, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en klantwaarde. De winnaar van de Innovation Award ontvangt onder andere € 5.000, wordt meegenomen in het Engelstalige boek Innovations From Holland en krijgt een workshop van een jurylid.

Nominaties

De 10 nominaties op alfabetische volgorde:

 • Alklima/Mitsubishi Electric: Wattz-In V2
  De Wattz-In module is een initiatief van Alklima, Zehnder, en ABB. Wattz-In is een kant-en-klare module voor de woningbouw waarbinnen warmtepomp (Alklima), ventilatie-WTW (Zehnder) en omvormer (ABB) in optimale balans zijn samengebracht.
 • CyBe Construction: Smart Integrated Construction Solutions
  Deze innovatie bestaat uit één geïntegreerd systeem waarbinnen design, engineering en productie zijn samengevoegd. Middels dit systeem kunnen producten of onderdelen van producten (bijvoorbeeld; gebouwen, bruggen, rioolputten) worden ontwikkeld en gerealiseerd.
 • CrowdNett (van Eneco): Crowdnett
  Crowdnett is een initiatief waarbij je zelf opgewekte zonne-energie thuis kunt opslaan in een thuisbatterij en je je aansluit bij een netwerk van thuisbatterijen.
 • Ekotex Wandafwerking (een bedrijfsdivisie van firma Relius uit Bunschoten): Graphenstone circulaire verfsystemen
  Volgens de fabrikant verf- en behangsystemen die 100 procent recyclebaar zijn.  De verf is C2C Gold-gecertificeerd.
 • Elestor: Waterstofbromide flow batterij
  Deze waterstofbromide flowbatterij heeft een opslagtechnologie met een LCoS van € 0,05, die daarmee 3-5x lager is dan die van bestaande technologieën (Li-ion, loodzuur). Met deze doorbraak is opslag in plaats van een pure kostenpost een economisch aantrekkelijk verdienmodel geworden.
 • EverUse: EverUse Isolatiemateriaal
  De EverUse Isolatieplaat is een stevige, veerkrachtige cellulose isolatieplaat gemaakt van papierafval. De plaat is ontworpen om de huidige isolatieplaten te vervangen.
 • For Your Energy Freedom: POM Plus op de Meter
  Smart Facility-huizen leveren energie en slaan dit op, zodat er altijd genoeg energie is voor het eigen gebruik in balans met de omgeving. Zo ontstaat een positief rendement voor huiseigenaren en is duurzame energie toegankelijk voor iedereen.
 • Fresh-r: Fresh-r Cascade ventilatie
  Fresh-r is vraaggestuurde ventilatie met WTW die in de muur past, omdat deze 5x kleiner is dan traditionele apparaten. Daarnaast is het fijnstof filter met fijnstof meting en weergave op telefoon een unieke feature.
 • IBIS Power: PowerNEST
  PowerNEST combineert zonne- en windenergie op geïntegreerde en architectonisch aantrekkelijke wijze om hoogbouw met grote stappen te verduurzamen.
 • Kloeckner Metals ODS Nederland/Wellsun: Jansen VISS4-Lumiduct (Façade as a Service)
  EGM architecten, ODS Geveltechniek en Pellikaan ontwierpen, samen met Wellsun, een gevel waarin energieopwekking en zonwering volledig zijn geïntegreerd.

  Building Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Brabants onderzoek naar zeewier in verf

Gelders bedrijf doneert verf aan getroffen Beiroet

Europese verfproductie krabbelt op

VVVF stelt ambities biobased verf bij

New York gaat verf recyclen


Naar archief >