Glasfolie werkt inbraakvertragend • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Glasfolie werkt inbraakvertragend


De juiste glasfolie werkt inbraakvertragend en vergroot daardoor de pakkans van overvallers. Dat moet afschrikken. In Den Haag loopt een pilot bij enkele juweliers.Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en burgemeester Van Aartsen van Den Haag gaven maandag 25 februari de aftrap voor een pilot waarbij veiligheidsfolie wordt aangebracht op vitrines bij juweliers. Dat gebeurde bij juwelier Prahladsingh in de Haagse Transvaal-wijk.

Vuisthamer

De juiste glasfolie werkt inbraakvertragend en vergroot daardoor de pakkans van overvallers. Dat moet afschrikken. In Den Haag loopt een pilot bij enkele juweliers.

Onder het oog  van talloze camera’s ging burgemeester Jozias van Aartsen met een vuisthamer eerst een ongeprepareerd glas van een vitrine te lijf, dat direct versplinterde. Minister Ivo Opstelten toonde daarna met dezelfde hamer dat het glas voorzien van veiligheidsfolie weliswaar barst, maar niet direct toegang geeft tot de inhoud van de vitrine. Hierdoor wordt het voor potentiële overvallers moeilijker en tijdrovender om het glas stuk te slaan en sieraden snel uit de vitrine te halen. Van Aartsen: “Iedere minuut vertraging betekent dat de pakkans groter wordt.”

Hanita Benelux

Verantwoordelijk voor deze inbraakvertraging is de Safety 8 Mil Clear veiligheidsfolie (200 micron, twee laags) van Hanita Coatings, geleverd door Hanita Benelux in Zevenhuizen (ZH). Er doen nu al zes juweliers, verspreid over Den Haag, mee aan de proef die wordt ondersteund door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de gemeente Den Haag en de verzekeringsbranche.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe Rijkswaaier: ‘Museumgevoel op de muur toveren’

2019 goed jaar voor nieuwbouwschilderwerk

Nieuw 'jasje' voor SchildersVak.nl

Fieldtester met nieuw spuitpistool (video)

ERA: ‘Huren machines beter voor milieu’


Naar archief >