Gevolgen Brexit online in kaart • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Gevolgen Brexit online in kaart


Schilders- en onderhoudsbedrijven die Britse werknemers in dienst hebben of met materialen werken uit het Verenigd Koninkrijk, krijgen mogelijk te maken met gevolgen van de Brexit.

Dat is niets nieuws, maar nog wel altijd een punt van aandacht nu de uittreding van het VK uit de Europese Unie uiterlijk 31 oktober een feit moet zijn. Heeft het Britse parlement het nieuwe Brexit-akkoord al voor die datum goedgekeurd, dan volgt een sneller afscheid van de EU. Mogelijk deze maand al. Voorwaarde daarvoor is dat het Verenigd Koninkrijk géén verkiezingen voor het Europees Parlement organiseert en het terugtrekkingsakkoord niet officieel wordt bekrachtigd. In dat geval is de Brexit-datum 31 mei.

Ondernemersorganisatie OnderhoudNL noemt in een onlinebericht twee websites die bedrijven kunnen raadplegen om erachter te komen wat de Brexit voor hen betekent. Het gaat om Brexitloket.nl, een initiatief van de Rijksoverheid en haar uitvoerende organisaties, en Brexit-nieuwsbrieven. Deze serie brieven die werkgeversorganisatie VNO-NCW in samenwerking met MKB Nederland en de Rijksoverheid tweewekelijkse publiceert, bedient een brede groep branches en ondernemingen.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >