Franse begraafplaats opnieuw geschilderd • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Franse begraafplaats opnieuw geschilderd


Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Veel geallieerden hebben daaraan bijgedragen. Op deze Franse begraafplaats in Kapelle liggen onder de witte kruizen 217 Franse soldaten begraven, die een schilderbeurt kregen van Schildersbedrijf Noom. Daarbij werd ook het bladgoud van twintig Noord-Afrikaanse soldaten (in de vorm van een halve maan) vervangen. Schilder Cees van de Graaf: ‘Het is natuurlijk wel apart om te weten dat er zoveel mensen in de oorlog gestorven zijn, daar denk je dan wel even aan terug. Dit is niet iets wat je dagelijks ziet. Maar uiteindelijk doe je als schilder ook gewoon je werk.’

De begraafplaats is in ongeveer vier dagen aangepakt. Van de Graaf deed dit samen met een leerling, Ardin van Meurs van de Schildersvakopleiding Goes.

De betonnen kruizen werden geschilderd met Topcoat van Sikkens. Voor het bladgoud werd eerst een okergelige basislaag aangebracht. Na de tweede dag kwam daar een tweede laag overheen, waardoor het een klein beetje plakkerig wordt. Daarna kon het bladgoud worden aangebracht.


Nationale Schildersvakprijs 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Schilderbeurt monumentale brug Hoorn

SchildersVAKTV | West BV houdt treinstations fris

‘Goed moment voor onderhoud lege scholen’

Bladgoudprijzen stijgen door onzekere wereldeconomie

Verf op ‘De Stip’ laat snel los


Naar archief >
.