Finalisten Beste Leerbedrijf en Leermeester bekend • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Finalisten Beste Leerbedrijf en Leermeester bekend


Voor het eerst organiseert OnderhoudNL Opleidingen de verkiezing van het ‘Beste Leerbedrijf’ en van de ‘Beste Leermeester’ in de schilders- en (vastgoed)onderhoudsbedrijfstak. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de OnderhoudNL Ondernemersdag op 19 november in Nieuwegein.

De jury heeft inmiddels drie bedrijven en drie leermeesters genomineerd voor de verkiezing en is nu druk bezig om de zes genomineerden te bezoeken en te spreken voor een nadere beoordeling.  

De genomineerde leerbedrijven zijn:
 – Dirckx Schilder- en Onderhoudswerken in Sevenum
– Mulder Vastgoedonderhoud in Almelo
– Schildersbedrijf Jac. Vink in Schagen

De genomineerde leermeesters zijn:
– Rob van Nies, werkzaam bij Dirckx Schilder- en Onderhoudswerken in Sevenum
– Thijs van der Werff, werkzaam bij Ripperda Vastgoedonderhoud in Haarlem
– Mark Pelser, werkzaam bij Painting Holland Groep in Zaandam

SBB

De landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf is in 1996 ingesteld op initiatief van het ministerie van OCW en sinds 2009 krijgt ook de Beste Praktijkopleider een prijs. Daarbij dingen bedrijven en leermeesters uit alle bedrijfstakken mee. De organisatie is in handen van de SBB, de organisatie die ook de erkenning van leerbedrijven afgeeft.

Elk bedrijf dat een leerling tijdens de opleiding wil begeleiden, moet zo’n erkenning hebben. Van installatiebedrijf tot schoenmaker, van schoonheidsspecialisten tot horeca en van hoefsmeden tot bedrijven in de beveiliging. Bedrijven en leermeesters kunnen rechtstreeks voor deze verkiezing worden aangemeld.

Volgens OnderhoudNL gebeurt dat vanuit de schilders- en (vastgoed)onderhoudsbedrijfstak  onvoldoende. Prima leerbedrijven en leermeesters verdienen het om mee te dingen naar deze verkiezing, aldus de organisatie.  De sector Opleidingen en het Onderwijs Expertise Centrum binnen OnderhoudNL besloot daarom de handschoen op te pakken en geven nu dit jaar voor het eerst de verkiezingen ‘Beste Leerbedrijf’ en ‘Beste Leermeester’ in de schilders- en (vastgoed)onderhoudsbedrijfstak nader vorm.

OnderhoudNL wil met de verkiezing aandacht voor kwaliteit van opleiden vragen. Ook hoopt de organisatie dat het tot meer aandacht voor het schildersvak zal leiden.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >