Ga naar hoofdinhoud

Finale NK Schilderen in volle gang


Zes jonge schilders in opleiding strijden drie dagen lang in het WTC Expo in Leeuwarden om de titel van het NK Schilderen. In de Friese hoofdstad vindt momenteel het event Skills The Finals plaats. Een impressie.

Het hadden er zeven kunnen zijn, maar Mark Bosman (Deltion College Zwolle) trok zich voor de finale terug. Vier mannen en twee vrouwen strijden nu van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 maart met elkaar in het WTC Expo in Leeuwarden om de nationale titel: Gijs van Aanholt (Schildersvakopleiding Nijmegen), Veronica Natzijl (Schildersvakopleiding Amersfoort), Amy Bishop (Schildersvakopleiding Assen), Stijn Appel (Pronkwerk Schildersbedrijf / Espeq Heerhugowaard), Brain van Zantwijk (Schildersvakopleiding Geldermalsen) en Mike de Lange (Schildersvakopleiding Hengelo). Klik hier voor video’s van alle deelnemers die vooraf zijn gemaakt.

Amy Bishop (Schildersvakopleiding Assen) en werkzaam bij Eggink Schildersbedrijf, geconcentreerd bezig.

‘Black box’

De opdracht die zij in de drie dagen durende finale moeten uitvoeren, bestaat uit het schilderen van een deur in twee kleuren, het afwerken van een kozijn, het plakken van glasvezelbehang en deze dekkend voorzien van een latex afwerking. Tevens het inmeten, tekenen, penselen en inkleuren van een verplichte decoratieve opdracht waarin acht verschillende kleuren zijn verwerkt.

Daarnaast is er een vrije opdracht en een apart te bewerken oppervlak voor de ‘black box’. Een geheime opdracht, waar de deelnemers dus niet op konden trainen, die op de donderdag binnen twee uur moet worden uitgevoerd. De tijd die ze over hebben, mogen ze verder spenderen aan hun overige opdrachten. In totaal hebben de schilders, verspreid over drie dagen, 810 minuten de tijd om hun kunsten te tonen.

V.l.n.r. de wedstrijdjuryleden: Simon van den Haak, Erik Spier en Harrie Immink (voorzitter).

Vrijdag uitslag

Van de zes finalisten waren er twee de afgelopen editie ook van de partij: Mike de Lange, die tweede, en Veronica Natzijl-van Koot, die derde werd. Job Budding, die het toernooi deze keer aan zich voorbij liet gaan, werd in 2019 Nederlands kampioen en deed mee aan het wereldkampioenschap in Kazan. Wie dit jaar tot Nederlands kampioen schilderen wordt gekroond, weten we vrijdagavond 6 maart. In de fotocollega een beeld van de schilderscompetitie op woensdag.

Amy Bishop in actie tijdens Skills The Finals, begin maart 2020 in Leeuwarden Mike de Lange Veronica Natzijl Brain van Zandwijk Stijn Appel

LOB-Experience

Tot die tijd krioelt het van de jongelui in en om het WTC Expo in Leeuwarden. In totaal tonen meer dan 800 finalisten hun kunnen in ruim 60 verschillende beroepen. Daarnaast kunnen jongeren die Skills The Finals bezoeken, deelnemen aan zo’n 70 doe-, beleef-, en ervaaractiviteiten. Net als in de echte wereld wordt in deze LOB-Experience de praktijk van beroepen nagebootst. Hiermee kunnen jongeren zichzelf op een leuke en uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Skills The Finals wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met ROC Friese Poort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


CircuWall scoort in Innovatie Top 100

Uw Onderhoudspartner Lenferink ‘Beste leerbedrijf 2023’

NSVP maakt emoties los: ‘We zijn helemaal hyper’

De Jongh Waardenburg wint Nationale SchildersVakprijs

Snijder Schilderwerken is nu ERM-gecertificeerd


Naar archief >