Ga naar hoofdinhoud

Faber biedt schilder werk als installateur


Faber heeft een strategie uitgewerkt waarbij de helft van haar uitzendkrachten in vaste dienst komt, onder voorwaarde dat ze zich laten opleiden tot beginnend installatiemonteur.

Hylke van der Veen, algemeen directeur Faber: “Wij bieden de helft van onze vakmensen een contract voor onbepaalde tijd aan.”

De nieuwe ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ (WAB) heeft als doel om vast werk aantrekkelijker te maken. Om dat te bereiken, wordt de kloof tussen flexibele en vaste arbeidsovereenkomsten verkleind. “Flex wordt minder flex en vast wordt minder vast”, vat Hylke van der Veen, de nieuwe algemeen directeur van uitzendorganisatie Faber het in één zin samen.

Flexcontracten

Uitvloeisel is dat bepaalde tijd contracten duurder worden. Voor uitzenders is het echter in de meeste gevallen niet mogelijk om een ‘onbepaalde tijd contract’ te geven omdat zij er juist zijn om flexibiliteit te bieden richting haar opdrachtgevers. “Het gevolg is dat uitzenders die per 1 januari gebruik blijven maken van de duurdere flexcontracten de tarieven gaan verhogen met gemiddeld 8 tot 10 procent”, weet Jeroen de Roon, projectleider WAB en Inkomenszekerheid bij Faber.

Interview met Hylke van der Veen, directeur Faber, in Eisma’s Schildersblad.

Contract onbepaalde tijd

De Roon en Van der Veen leggen in Eisma’s Schildersblad nummer 11-2019 uit dat hun uitzendorganisatie voor een andere strategie kiest. “Wij willen de helft van onze vakmensen een contract voor onbepaalde tijd aanbieden. Daarmee geven wij onze vakmensen het gehele jaar werk- en inkomenszekerheid. Tevens houden we hiermee de tarieven beheersbaar voor onze opdrachtgevers. Hoe we dat doen? We gaan onze vakmensen omscholen, bieden de mogelijkheid om zich breder te bekwamen. Komende winter start een basisopleiding tot beginnend installatiemonteur. Wanneer er bij het schildersbedrijf onvoldoende werk is, kunnen ze na deze verkorte praktische opleiding in de winter aan de slag in de installatietechniek.”

Samenwerking Cottus

Deze samenwerking is mogelijk omdat Faber deel uitmaakt van de The Employment Group, waar sinds augustus ook Cottus onder valt. Cottus is specialist op het gebied van technische dienstverlening.

‘WW wordt WinterWerk!‘ is het nieuwe adagium bij Faber. Momenteel heeft ongeveer 20 procent van de 1.400 schilders die voor Faber aan het werk zijn een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dat wil men opvoeren naar 50 procent. De Roon: “Bij een dergelijk aandeel hoeven we de gevolgen van de WAB niet door te berekenen in onze tarieven. We hanteren straks twee uitzendtarieven: werknemers met een contract voor onbepaalde tijd worden goedkoper, inlenen van werknemers met een contract voor bepaalde tijd kent het iets duurdere ‘flextarief’.”

Nieuwsgierig hoe het Faber Werkzekerheidscontract werkt? Lees het in Eisma’s Schildersblad nummer 11 of via het Premium artikel op deze site.

Promo-video ‘WW wordt Winterwerk’ van Faber.

Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe film VVVF: ‘verf biedt bescherming’

Sijbers nieuwe directeur C3

OnderhoudNL lanceert volgend jaar imagocampagne

OCW meldt ‘zorgelijke’ afname aantal mbo-studenten

Aanbesteding vlakglasrecycling: meer scherven naar industrie


Naar archief >