Ga naar hoofdinhoud

Extra geld voor veiligheid kleine bedrijven


Een overheidsregeling waarbij kleine bedrijven advies en financiële steun krijgen om hun zaak beter te beschermen tegen criminaliteit, wordt verlengd. Dat maakte staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) maandag bekend.

Vorig jaar maakten ongeveer 3800 ondernemers gebruik van de zogenoemde ‘Regeling Veiligheid Kleine Bedrijven’. Deze voorziet erin dat gekeken wordt op welke terreinen een bedrijf zich kan beveiligen, of een training kan worden gevolgd en of het bedrijf bijvoorbeeld een kluis kan aanschaffen.

 

Tien miljoen

Per ondernemer was er maximaal 10.000 euro beschikbaar, het ministerie gaf in totaal 19 miljoen euro uit aan de regeling.

 

Vorig jaar kon EZ ongeveer 2800 verzoeken om de regeling niet honoreren. Maar de regeling loopt door in 2010, zodat ondernemers alsnog kunnen worden geholpen. Heemskerk trekt daar 10 miljoen euro voor uit.

 

Lager bedrag

Per ondernemer is 1000 euro beschikbaar. ‘Dat bedrag is lager dan in 2009. Maar daardoor kunnen wel meer ondernemers gebruik maken van de regeling’, aldus de staatssecretaris.

 

Met de financiële vergoeding kan een bedrijf een expert inhuren die kijkt wat de ondernemer kan doen om de veiligheid te verbeteren, bijvoorbeeld camera’s plaatsen of het inzetten van een zogenoemde afstortkassa. Het advies kost ongeveer 300 euro. Het restant van de som van 1000 euro kan ingezet worden om de adviezen ook uit te voeren.

 

Bron: ANP / Zibb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Limitless is kleur van het jaar 2024 bij PPG

Instructiemiddag VeiligmetVerf.nl-tool

Schilder en glaszetter zijn ‘kansberoepen’

Paintbox moet particulier beter laten schilderen

Leidse schilder wint strijd om beste volkszanger


Naar archief >