Evonik test tot 120 verfformules per dag • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Evonik test tot 120 verfformules per dag


Evonik Industries, HTE-Anlage, Goldschmidt

Zogenaamde high-troughput machines kenden we al langer. Het Duitse chemische bedrijf Evonik, leverancier van (onder veel meer) grondstoffen voor de verfindustrie heeft nu een volautomatische verftestfabriek opgezet.

Het formuleren van verf blijft, naast een wetenschap die uit redeneringen voortkomt, ook een echte experimentele wetenschap: bindmiddelen, pigmenten en toeslagstoffen kunnen op duizenden verschillende manieren met elkaar gemengd worden en hebben dan allemaal weer net verschillende eigenschappen. Al die mogelijkheden met de hand mengen en dan testen is onbegonnen werk.

Om toch zo veel mogelijk formuleringen te realiseren en aan een test te onderwerpen heeft Evonik nu een complete fabriek opgezet waarin meer dan 52 verschillende functies aan één lopende band samenwerken. Niet alleen worden volautomatisch de verschillende formuleringen gemengd, de zo ontstane verf wordt ook volautomatisch op een ondergrond gespoten en daarna volautomatisch gedroogd en aan verschillende verftests onderworpen en beoordeeld. De lijn kan tot 120 verschillende formuleringen per dag aan, meldt Evonik.


Deel via:

3 reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kwasten en rollers vliegen bouwmarkten uit

Training ‘saneren asbesthoudende beglazingskit’

Verftester TQC Sheen gaat op in groter bedrijf

Opleiding Technisch Leidinggevende nu ook in Noord-Holland

ZBo: ‘Vijlbrief helpt vangnet zzp’ers om zeep’


Naar archief >