Ga naar hoofdinhoud

Europese verffabrikant kopen? Handig lijstje


Wie een voet aan de grond wil krijgen in de Europese verfmarkt en er genoeg geld voor over heeft, gaat eerst bij AkzoNobel op de koffie. Dat blijkt wel uit het lijstje dat European Coatings publiceerde. Het is een top-25 van de grootste verffabrikanten van Europa.

De lijst is ook online te vinden. Ruim bovenaan staat het Nederlandse AkzoNobel, dat bijna drie keer zoveel verdiende aan verfverkoop dan de nummer 2, het Duitse BASF Coatings. Het Noorse Jotun, in Nederland ook bekend van Norway Coatings, staat op nummer 3. Het Deense Hempel, vooral bekend van zijn metaalconserveringscoatings, op 4, en het Duitse DAW Coatings, bij ons bekend van Caparol, staat op 5.
In deze top-25 komen verder geen Nederlandse verffabrikanten voor. Wel nog een paar fabrikanten van in Nederland verkrijgbare merken, zoals het Finse Tikkurila (plaats 7), het Duitse Brillux (plaats 8), en het Finse Teknos (dat onlangs Drywood kocht, op plaats 12)


Deel via:

1 reactie

  • ad hofland

    Tja. Leuke lijst. Gelukkig zijn een aantal Nederlandse verffabrikanten niet te koop. In tegenstelling tot wat beursgenoteerd is, zijn er een aantal bedrijven die in de (trotse) handen van families zijn. Ik zal geen namen noemen, maar ze zitten overal. IJmuiden, Terwispel, Zwolle, Venlo, Den Bosch. Sorry voor degenen die ik niet noem maar dit kwam zo ff in me op.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Leo geeft en ‘geet’ nu toch echt bijna weg

Eenmalige uitkering schildersziekte nu ook voor zzp’ers

Franse opvolger voor Vanlancker bij AkzoNobel

Martin Glas en Stolker Glas bundelen krachten

Controle op schijnzelfstandigheid uiterlijk 2025 hervat


Naar archief >