Erfgoedfair in Enka-gebouw Ede • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Erfgoedfair in Enka-gebouw Ede


Op bijzondere monumentale binnen- en buitenlocaties in Nederland vindt tweemaal per jaar de Erfgoedfair plaats. Het event wordt op zaterdag 5 november aanstaande gehouden in het Enka-gebouw te Ede. Diverse bedrijven uit de verfkolom zijn exposant.

De restauratie- en decoratieschilderbedrijven Art-Decor , Verfmeesters, Vakwerk, verguldspecialist Reinaert Vergulders,  verfgrossier Linova,  monumentenglasspecialist Stolker Monuglas en OVG (ondernemersvereniging van glazeniers) geven acte de présence.

De fair biedt verder een breed scala aan bedrijven op het gebied van lifestyle, restauratie, onderhoud en energiebesparing. Van traditioneel vakmanschap en oude bouwmaterialen tot interieur. In combinatie met rondleidingen, thematische lezingen en live-muziek. De Erfgoedfair duurt van 11:00-19:00 uur.

Het Enka-gebouw is bekend vanuit de textielindustrie met tegenwoordig een nieuwe bestemming. Wonen en werken op deze historische locatie waar nieuwbouw en erfgoed prachtig op elkaar aansluiten. Kortom: een bijzonder stukje erfgoed. monuglas

De Erfgoedfair is bedoeld voor bedrijven en organisaties die thuis zijn in historie en de bezoeker ondersteunen in het beheer en behoud van hun pand. Ze zijn bijvoorbeeld specialist op het gebied van onderhoud, restauratie, duurzaamheid of financiering van historisch panden.

Ook is de Erfgoedfair voor exposanten die bezoekers kunnen inspireren met de mooiste producten in stoffering, (historische) kleuren, meubelen, verlichting, vintage/antiek, oude bouwmaterialen, tuinornamenten of historische tuinarchitectuur.

De fair wordt bezocht door bewoners, beheerders en liefhebbers van erfgoed. Dit erfgoed kunnen kenmerkende grachtenpanden of stadsgezichten zijn, maar ook landhuizen, boerderijen of industrieel erfgoed. Wonen in een historisch pand is bijzonder en brengt specifieke vragen met zich mee. Op de Erfgoedfair vindt de bezoeker informatie en inspiratie van specialisten die thuis zijn in historie, onderhoud en restauratie.

Randolph Algera is een der exposanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020 bekend

Linova biedt online verguldcursus aan

Bladgoudprijzen stijgen door onzekere wereldeconomie

SchildersVAKTV: Kasteel Staverden kaalhalen


Naar archief >