Ga naar hoofdinhoud

Eén op de vijf burgers ergert zich aan vaklieden bij hen thuis


Maar liefst zes op de tien Nederlanders vindt het onprettig om werklieden alleen te laten bij hen thuis. Achttien procent van de respondenten ergert zich als schilders, loodgieters en elektriciens bij hen in huis werken. Dit blijkt uit onderzoek van Laminaatenparket.nl.

Er werden 1.011 Nederlanders van achttien jaar en ouder ondervraagd door Panelwizard. Uit het onderzoek blijkt dat vooral jongeren het in zijn algemeenheid niet zo op vakmensen hebben, want drie op de tien van hen ergeren zich als ze thuis werklui ontvangen. Dat percentage daalt naarmate de leeftijdscategorie oploopt.

Het wantrouwen en de irritatie van een deel van de ondervraagden vertaalt zich ook in hun gedrag jegens werklieden Zo blijkt uit het onderzoek dat negen procent van de respondenten vaklieden niet eens eten of drinken aanbiedt. Met twaalf procent zijn het vooral jongeren onder de dertig die niet langskomen voor de koffieronde.

Tóch is merendeel van de Nederlanders gastvrij, blijkt uit de enquête.

LaminaatenParket.nl is een vloerenwinkel met vestigingen in Den Haag, Utrecht, Almere, Amsterdam, Alkmaar, Eindhoven, Sliedrecht en Apeldoorn.

“Met vakmensen haal je professionals in huis die er zijn voor jouw onderhoudsproblemen, niets meer en niets minder”, zegt Floris Jeurissen, eigenaar en algemeen directeur van Laminaatenparket.nl. “Onbekenden in huis laten kan uiteraard vreemd aanvoelen, maar vakmensen komen met de beste bedoelingen langs om hun werk te doen. Sinds ik tien jaar geleden startte ben ik amper tot geen wanpraktijken tegengekomen. In mijn ogen is de angst dan ook veel groter dan het reële risico.”


Deel via:

2 reacties op “Eén op de vijf burgers ergert zich aan vaklieden bij hen thuis

  • Toon Wiggers

    Dit zegt denk ik meer over de generatie jongeren.

  • Michiel

    Ik ben na het afronden van de opleiding begonnen als schilder voor een groot studenten huisvesting organisatie.
    Al het wantrouwen beschreven in dit artikel komt mij meer als bekend voor. Volgensmij hebben jongeren tegenwoordig een ‘negatief’ beeld over de werkende klasse en zitten ze nog in een wantrouwige fase van hun leven. Vooral bij de studenten waarbij ik de indruk kreeg dat pappie en mammie alles wel betaalde merkte ik de neerbuigende en wantrouwige houding.

    Ik ben snel gestopt bij dit bedrijf en nogsteeds, jaren later, blij met deze keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Interesse in schildersvak lijkt te stijgen

Climate Proof kozijn: slechts één keer in de 25 jaar schilderen

Verfvlek van PPG-stakingen spreidt zich uit

Video | Op de MONUMENT-beurs in Den Bosch

Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel


Naar archief >