Een beter milieu begint met... olijfgroen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Een beter milieu begint met… olijfgroen


Allemaal aan de olijfgroene muren om de opwarming van de aarde in te dammen? Als we onderzoek van het Amerikaanse verfmerk Valspar mogen geloven, kan het zomaar eens een flinke bijdrage leveren.

Deelnemers aan het onderzoek werden in ruimten geplaatst die ieder een andere kleur hadden. Liefst 31 procent van de participanten gaf aan dat zij zich het warmst voelden in de olijfgroene kamer. Sommigen gaven zelfs een gevoelstemperatuur aan die vijf graden hoger lag dan de werkelijke temperatuur.

Realhomes.com publiceert erover en voert de professor op die het onderzoek heeft bedacht en opgezet. ‘Olijfgroen heeft ondertonen van warme tinten, zoals geel en bruin. Dat kan verklaren waarom participanten een hogere lichaamstemperatuur ervoeren’, zegt Charles Spence van de University of Oxford.

De thermostaat een paar graden naar beneden draaien, wat zou moeten kunnen als het beschreven onderzoek betrouwbaar is, kan volgens Realhomes.com bijdragen aan minder CO2-uitstoot én een lagere energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Groen huis mag niet, blauwe fietsen moeten

‘Geen tijd of geld werknemers voor scholing’    

Duurzaamheid op symposium OnderhoudNL

Onderzoek naar enkel glas


Naar archief >