Duitsers dol op blauw • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitsers dol op blauw


Duitsers, en dan vooral het mannelijk deel van de bevolking, houden het meest van de kleur blauw. De Duitse dames houden wél van rood, wat bij de heren bepaald niet favoriet is. Blijkt uit een onderzoek van het Deutsches Lackinstitut.

Dat instituut is een vehikel van de Duitse vereniging van verf- en drukinktfabrikanten en richt zich op de promotie van en verdieping van kennis over verf, drukinkt en kleuren. Het onderzoek is redelijk degelijk te noemen: 1000 Duitsers werd gevraagd naar hun kleurvorokeur, zowel mannen als vrouwen en zowel jongeren als ouderen.

Met gemiddeld 19 procent staat blauw als populairste kleur bovenaan, gevolgd door groen (14 procent) en rood (13 procent). Duitse mannen blijken echter niet veel met rood te hebben (een voorkeur van 4 procent), terwijl 22 procent van de vrouwen rood als lievelingskleur noemt. Blauw, dat bij 23 procent van de mannen populair is, is ook de lievelingskleur van 15 pocent van de vrouwen.

Interessant aan het onderzoek is dat het aantoont dat de kleurvoorkeur verschuift. In 2014 werd namelijk dezelfde vraag gesteld aan een vergelijkbare groep Duitsers. Toen was de voorkeur: 40 procent blauw, rood 19 procent, groen 18 procent.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >