Ga naar hoofdinhoud

Duitse verffabrikanten: grondstoffen duurder


Over de hele linie stijgen de prijzen van grondstoffen voor verf. Dat meldt de brancheorganisatie van Duitse verffabrikanten VDL. Een doorberekening van de gestegen kosten in de prijs van de verf ligt in de verwachting.

Tijdens de jaarvergadering van de VVVF, de Nederlandse vereniging van verf- en drukinktfabrikanten, gisteren, was prijsstijging van grondstoffen geen onderwerp. Het Verband der deutschen Lack- und Druckfarbenindustrie trok in een persbericht van 22 februari wel aan de bel: de prijs van bindmiddelen, zowel acrylaten, epoxies als alkyds, is met zo’n 6 procent gestegen, oplosmiddel is wel 12 procent duurder geworden en de prijs voor titaandioxide is met 16 procent gestegen. De huidige prijsverhogingen kosten de verffabrikanten gezamenlijk zo’n 200 miljoen euro extra, heeft de organisatie berekend, en de prijsrally onder de grondstofleveranciers zou voorlopig nog niet over zijn.

Dat dergelijke prijsstijgingen uiteindelijk ook in de prijs van de verf terug te vinden zal zijn, ligt voor de hand. Evenals dat ook de Nederlandse verfindustrie met deze kostenverhogingen te maken hebben: de grondstoffenmarkt is mondiaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf

Nieuwe handleiding ‘Gevaarlijke stoffen in oude verflagen’

Effect van mbo-miljarden is onduidelijk

Met tool wagenpark scannen voor ZE-zone

Akzo-personeel krijgt er tien of negen procent loon bij


Naar archief >