Drie webinars over kleur van Sigma • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Drie webinars over kleur van Sigma


Op 9, 10 en 11 februari organiseert verffabrikant Sigma gratis toegankelijke webinars voor schilders. Elke dag zijn dat drie verschillende. Twee van de drie webinars worden verzorgd door kleurdeskundige Fabienne Bruyninckx. De drie webinars hebben samen een logische opbouw.

De webinars zijn een online-versie van de kleurcursussen zoals Sigma die vroeger wel ‘live’ gaf. In een complete cursusdag werd schilders de basiskennis over kleur onderwezen, werd er dieper ingegaan op de verschillende kleursystemen en hoe je die praktisch kunt gebruiken en gingen cursisten vervolgens aan de slag met het zelf opstellen van kleuradviezen, met name volgens het Voice of Colour-systeem van PPG, dat is een systeem waarin ongeveer evenveel kleuren zitten als in de NCS-waaier, maar die kleuren zijn op een andere, meer op beleving gerichte manier geordend, zodat het geven van een goed kleuradvies eenvoudiger is.

Diezelfde opbouw zit ook in de webinars die Sigma nu organiseert: Sigma-trainer Bruno Dethune zal in een apart webinar op zich nemen om de basiskennis over te dragen. Het verdiepende webinar en het daar logisch op volgende meer praktische webinar zal worden verzorgd door Fabienne Bruyninckx van Bruyninckx Designers in Antwerpen (op de foto). Zij is kleurdeskundige en ontwierp voor Sigma en andere PPG-merken in het verleden verschillende kleurcollecties.

De webinars zijn gratis, beginnen elke dag op verschillende tijdstippen en duren gemiddeld een uur. Aanmelden kan via deze link.

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kunststof of glas? Webinar op 18 maart

‘Natuurlijk Schilderen’ thema van webinar

PPG stelt hoofd diversiteit aan

Webinar over software in het vastgoedonderhoud

RI&E-webinars van OnderhoudNL speciaal voor kleinbedrijf


Naar archief >