Ga naar hoofdinhoud

Drie partners ontwikkelen mobiliteitsconcept


Drie partners - Festool, Tanos en bott - hebben een nieuw mobiliteitsconcept ontwikkeld: Systainer3. Ze maakten deze samenwerking eind juni bekend tijdens een event in Stuttgart.

Met de Systainer3 in combinatie met de bott vario3 bedrijfswageninrichting aanzienlijk efficiënter onderweg.

De nieuwe Systainer-generatie zorgt voor maximale mobiliteit en heeft talloze praktische en slimme functies. Systainer3 is door Festool en Tanos in samenwerking met bott, de specialist voor bedrijfswageninrichtingen, ontwikkeld en past naadloos in de nieuwe, ultra-lichte, bedrijfswageninrichting bott vario3. De lancering was tijdens een event in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart. Iedere partner zal het concept onder eigen naam vermarkten.

Gezamenlijke lancering van Systainer3 in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart.

Gezamenlijke doel

Het doel van de samenwerking: het dagelijkse werk van professionele gebruikers nog gemakkelijker maken. Het draait om meer tilgemak, ergonomie en tijdwinst. Alle gereedschappen en verbruiksmaterialen in de nieuwe Systainer3 kunnen perfect in de bott vario3 worden geïntegreerd. Deze nieuwe bedrijfswageninrichting van bott is volledig afgestemd op het brede gamma wat Festool en Tanos aan koffers bieden. Hierdoor kunnen nog meer accessoires op koffergebied worden geboden en blijven machines en gebruiksmaterialen overzichtelijk opgeborgen en zijn steeds snel binnen handbereik. Het maakt niet uit of dit in de werkplaats, onderweg of op de bouwplaats is. De koppeling van het Systainer3-systeem met de bedrijfswageninrichting van bott verbetert het transport van spullen tussen de auto en de eigenlijke werkplek aanzienlijk.

Alles overzichtelijk opgeborgen en gezekerd op pad.

Systainer-wereld

Eveneens nieuw in de Systainer-wereld, en onderling allemaal koppelbaar met het bekende T-LOC-bedieningselement, zijn de Systainer3 Organizer en de Systainer3-trolley. De Systainer3 Organizer, waarin kleine onderdelen netjes en overzichtelijk opgeborgen kunnen worden, is in twee verschillende groottes leverbaar en beschikt over een doorzichtig deksel waardoor de inhoud makkelijk herkenbaar is.

Systainer3-trolley in combinatie met de bott vario3 bedrijfswageninrichting.

De Systainer3-trolley wordt geleverd met vier greepmogelijkheden en praktische doorvoeren voor spangordels en is met zijn draagvermogen tot maximaal 100 kilo uitermate geschikt voor mobiel gebruik. De nieuwe Systainer3 kan bovendien aan andere Festool systeemaccessoires, zoals de mobiele stofzuigers, worden gekoppeld.

De nieuwe Systainer³ kan aan andere Festool-systeemaccessoires zoals de nieuwe Systainer³-trolley of de mobiele stofzuigers worden gekoppeld.

Snel en veilig

Het nieuwe concept moet niet alleen veel tijd schelen op weg van de werkplaats naar de bouwplaats en vice versa, maar ook de veiligheid op de weg vergroten, al dus de drie partners. Er kunnen immers geen losse onderdelen rondvliegen; alles blijft keurig op zijn plaats. Het slimme en gepatenteerde ‘C-Lash’ biedt een haaksysteem waarmee een klemband eenvoudig met één hand in een door bott speciaal ontwikkeld profiel wordt bevestigd om alles goed vast te zetten.

Iedere partner zal het concept onder eigen naam vermarkten.

De nieuwe Systainer3, Systainer3 Organizer en Systainer3-trolley zijn vanaf januari 2020 in de vakhandel verkrijgbaar.

Meer over dit concept en tal van andere noviteiten en innovaties die Festool in Stuttgart toonde in Eisma’s Schildersblad nummer 8-2019, die eind augustus uitkomt.

Een video-impressie van het #Systainia event.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.