Ga naar hoofdinhoud

VVVF begroet nieuwe voorzitter met chocohamer


Raymond de la Court is sinds vandaag de nieuwe preses van de Vereniging van Verf- en Drukintfabrikanten (VVVF). Die club kent de AkzoNobel-man al van binnenuit, want bestuurslid was hij al. Zijn benoeming – door corona in een online-vergadering – werd opgevrolijkt met een handgemaakte voorzittershamer van chocola die hij thuis bezorgd kreeg.

De la Court neemt het stokje over van Theo Wemmers van Sherwin-Williams, wiens termijn na drie jaar afliep. ‘Ik kijk ernaar uit mij als voorzitter in te zetten voor de VVVF. Een brancheorganisatie met een historie van meer dan honderd jaar én een mooie toekomst.’ Hij torst een hoop internationale werkervaring mee. Bij AkzoNobel is De la Court bestuursvoorzitter van de afdeling Paints & Coatings Nederland, maar tevens directeur Decorative Coatings voor de Benelux.

Zijn nieuwe rol bij de VVVF neemt hij serieus op. ‘Ik wil mij richten op het verzekeren van een gelijk speelveld voor onze industrie. Met de focus op thema’s die van belang zijn voor onze leden. Denk aan duurzaam ondernemen, innovatie, wetgeving en goed werkgeverschap.’ Binnen het VVVF-bestuur had De la Court het thema wetgeving in portefeuille. Hij is dan ook vertrouwd met uiteenlopende dossiers waar de verf- en drukinktindustrie mee te maken heeft. Dit geldt evenzeer voor de plannen die er aan komen vanuit de Europese Green Deal.

De VVVF telt 75 leden en 25 buitengewone leden. De organisatie vertegenwoordigt naar eigen zeggen 95 procent van de Nederlandse verf- en drukinktindustrie. Een van de speerpunten is veilig en duurzaam produceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Akzo zet in Frankrijk stap naar mondiaal marktleiderschap

AkzoNobel doet weer een overname

VVVF wil dat EU beter nadenkt over nieuwe verfregels

AkzoNobel komt met winstwaarschuwing

Akzo-dochter lanceert anti-muggenverf


Naar archief >