De Betere Schilder toetst RI&E’s (gratis) • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

De Betere Schilder toetst RI&E’s (gratis)


Schildersbedrijven die hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) willen toetsen, kunnen hiervoor van 21 tot en met 25 september terecht bij De Betere Schilder. Zo’n check kost normaal 240 euro, maar is in deze Week van de RI&E gratis.

Nick Polm van De Betere Schilder

Voorwaarde is wel dat de RI&E is opgesteld door De Betere Schilder. Dit kost 349 euro per jaar, maar is kosteloos voor leden van de kwaliteitsorganisatie.

Drie jaar geldig

Een controle van de RI&E kan bestaan uit een werkplekbezoek. Dit gebeurt door een gecertificeerde deskundige, die onder meer bekijkt of de RI&E strookt met de werkelijkheid en aan de laatste normen en richtlijnen voldoet. Wie de toetsing doorstaat, beschikt over een drie jaar geldige risico-inventarisatie en -evaluatie.

Een RI&E en de bijbehorende toetsing zijn sinds 1994 verplicht voor nagenoeg alle werkgevers, zzp’ers uitgezonderd. Maar ook deze zelfstandigen kunnen verplicht worden tot het opstellen van een RI&E, bijvoorbeeld wanneer zij met een stagiair werken.


Forse boetes

Het document, waar een onderzoek door een officiële arbodienst aan vooraf gaat, waarborgt dat er veilig en gezond wordt gewerkt. De Betere Schilder hecht eraan dat ook schildersbedrijven de veiligheid op orde hebben en (forse) boetes voorkomen. Daarom doet de organisatie mee aan de Week van de RI&E. Bedrijven die geen RI&E hebben, riskeren volgens De Betere Schilder een boete die kan oplopen tot 7.500 euro.

Naast de toetsing, biedt De Betere Schilder de mogelijkheid telefonisch vragen te stellen over de RI&E. Dit kan in de bovengenoemde periode dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur op 010-4777231 en is gratis voor leden en niet-leden.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Talen alweer ‘Beste werkgever’

Premieverhoging schilderspensioen dreigt

AkzoNobel neemt decoverven Titan over

Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit


Naar archief >