Dagtraining veilig werken met (fijn)stof • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Dagtraining veilig werken met (fijn)stof


Stof wordt in toenemende mate als een bedreiging voor de gezondheid gezien. Onder andere schilders krijgen hier veel mee te maken in hun werk. Studiecentrum Kerckebosch organiseert daarom een dagtraining veilig werken met (fijn)stof.

Blootstelling aan bepaalde stoffen kan effecten hebben als irritatie, huidaandoeningen, fibrose, emfyseem, allergieën en kanker. Een aantal beroepsziekten is rechtstreeks herleidbaar naar blootstelling aan stofsoorten in werksituaties. Denk aan chroom-6, asbest en kwartsstof.

Hoe kunt u veilig werken in een omgeving met fijnstofrisico? Studiecentrum Kerckebosch organiseert hierover op woensdag 18 december (van 9.00-17.00 uur) een training in Hotel Postillion Utrecht-Bunnik.

Doel hiervan is deelnemers te informeren over de gevaar-eigenschappen van verschillende soorten (fijn)stof, chroom-6 en asbest. Ze worden getraind in het herkennen van (fijn)stofrisico’s op de werkplek leren welke maatregelen ze kunnen treffen. Voor meer informatie en aanmelding zie www.kerckebosch.nl


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven


Naar archief >