Corporaties schrijven isolatiewedstrijd uit • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Corporaties schrijven isolatiewedstrijd uit


Wie bedenkt een snelle, duurzame en goedkope manier om muren van woningen zodanig te isoleren dat die met laagtemperatuursystemen kunnen worden verwarmd? Drie corporaties starten een challenge.

Onder de naam De Isolatie Uitdaging willen de corporaties Mytros, Portaal en Bo-Ex de markt stimuleren om met betere oplossingen te komen dat wat er al bestaat. De bestaande oplossing is meestal het aanbrengen van een compleet nieuw gevelsysteem. Dat is kostbaar, vergt veel materiaal en is belastend voor de bewoners. De corporaties willen een oplossing die in een dag is aan te brengen, weinig overlast geeft, liefst de woning esthetisch in tact laat en maximaal 3 centumeter dik is.

De deadline voor de challenge is 3 april 2019. De corporaties organiseren voor die tijd informatiesessies en netwerkbijeenkomsten om eventueel partijen bij elkaar te brengen. Er is een deskundige jury die de inzendingen beoordeelt. De beste plannen worden uitgekozen en krijgen een ontwikkelbudget van 20.000 euro en proefwoningen toegewezen om te proberen het idee te realiseren.

Eerdere challenges van corporaties, bijvoorbeeld over het snel en goedkoop vervangen van badkamers, hebben in het verleden tot verschillende innovatieve producten geleid.


Nationale Schildersvakprijs 2020

Meer informatie biedt deze websiteDeel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders

Coating om nachtkijkers te bedriegen

Olie- en verfmaker met pensioen

Samenwerking Infinity Repair en Repair Care

Ondernemer centraal in Week van de RI&E


Naar archief >
.