Coronaproof werken met toevoeging in RI&E • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Coronaproof werken met toevoeging in RI&E


OnderhoudNL heeft corona opgenomen in haar risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) voor de schilders- en onderhoudssector. De ondernemingsorganisatie biedt bedrijven die deze RI&E al gebruiken een handleiding om de coronatoevoeging te implementeren.

Nieuwe gebruikers kunnen een (voor leden gratis) opleiding volgen bij OnderhoudNL, waarin wordt uitgelegd hoe de coronatoevoeging op te nemen in de eigen RI&E. Het protocol Samen veilig doorwerken en de aanvullende coronahandleiding met werkinstructies gelden niet als vervanger voor de RI&E. Simpelweg omdat beide documenten geen juridische status genieten.

Werkgevers moeten daarom de risico’s met betrekking tot corona opnemen in de RI&E, benadrukt Inspectie SZW. Daar hoort ook een plan van aanpak bij. Precies om die reden heeft OnderhoudNL samen met haar sociale partner, de Landelijke Belangen Vereniging (LBV), besloten corona op te nemen in de erkende branche-RI&E. Deze is tot 2022 gratis voor de bij OnderhoudNL aangesloten schilders- en vastgoedonderhoudsbedrijven.

Een risico-inventarisatie en -evaluatie is sinds 1994 verplicht voor alle werkgevers en borgt veilig en gezond werken. Schildersorganisatie De Betere Schilder laat weten dat ook in zijn collectieve, goedgekeurde RI&E de maatregelen voor gezond werken tijdens de corona-pandemie zijn meegenomen.


1 reactie

  • Klaas de Wit

    Het is u toch bekend dat de helft van alle bedrijven eind 2019 nog niet beschikten over een RI&E? Men kan de boetes verhogen en procedures versimpelen tot boete oplegging, maar als handhaving mondjes maat is zal het wel weer de zoveelste aanvulling zijn op een bestaande papieren tijger. Zijn de bedrijven zich er wel goed van doordrongen dat zij op dit punt verantwoordelijk zijn voor de door hen ingehuurde zzp’s?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


OnderhoudNL biedt minister Koolmees ‘Banenplan’ aan

Campagne ‘Jaarrond onderhoud’ richt zich op corporaties

Werkgever mag medewerkers niet temperaturen

Ex-universiteitsstudent is nu beste leermeester

Banenplan moet duizenden schilders opleveren


Naar archief >