Copperant Altra wint Innovation Award • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Copperant Altra wint Innovation Award


Copperant heeft op de SGA Vakdagen in Gorinchem de Innovation Award 2018 gewonnen voor de Copperant Altra, volgens het bedrijf de eerste plantbased titaanwit-vrije matte muurverf van Nederland.

De Innovation Award is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan de exposant die op zijn stand het meest innovatieve en bijzondere product presenteert.

Iedere beursbezoeker kan via de innovatie-route alle deelnemende innovaties bekijken en één stem uitbrengen. Ook wordt de innovatie beoordeeld door een vakkundige jury.

Zowel bij het publiek als de vakjury kwam Copperant als winnaar uit de bus. De vier andere innovaties in de route waren: de Wijzonol verftechnisch advies app 2.0 (van Wijzonol), de Airbo Aircleaner ACP900 (Klop Innovations), de lichtgewicht zelfrijdende kniktelescoophoogwerker op aanhangwagen (Hoogwerkt) en de Ventistone profielmeter (Ventisatone).

Altra is tot stand gekomen in samenwerking met DSM die – naar eigen zeggen – met Decovery een uniek plantbased high performance bindmiddel heeft ontwikkeld. Dit zorgt voor een verminderde belasting van het milieu.

Copperant zet – naar eigen zeggen – met de introductie van Altra Muurverf en Altra Spackspray een volgende stap in het beschermen van de planeet. 
Eind november zijn beide producten verkrijgbaar bij de Copperant-verkooppunten in Nederland.


Deel via:

10 reacties

 • Klaas de Wit

  Voor bepaalde toepassingen op minerale ondergronden waar geen te grote schrobvastheid dan 1 (vlg. EN 13300) wordt vereist zoals bij plafonds van plaatmateriaal
  (houtwol en cement – Heraklith e.d..) is het goed toepasbaar.
  Overigens heeft het product wat de verwerking betreft een niet zo prettig effect,
  het dekkend vermogen treedt pas op na droging.
  Dat hiermee titaandioxide snel zal worden verbannen is een utopie. Dat het de classificatie van carcinogeen categorie 2 (Caranal 2017 ‘als verdacht kankerverwekkend’) heeft berust op geen enkele wetenschappelijk bewijs.
  Het wordt zelfs gebruikt in de farmaceutische industrie (medicijnen).

 • Jan Maurits Schouten

  Bedankt voor de aanvullingen. De verf heeft inderdaad schrobklasse 2, en dat hij als verspuitbaar wordt aangprezen heeft onder andere met de indserdaad wat andere droging te maken.

 • Ter info. Altra Spackspray is ontwikkeld omwille van het verlagen van de milieu impact. Het kan ingezet worden bij circulair bouwen opdat gebruikte materialen behandeld met Spackspray ten alle tijden als grondstof kunnen blijven dienen in de toekomst. De milieuwinst tov een standaard muurverf is 70%!!
  Mocht TiO2 bevattende verven in de toekomst gelabeld moeten worden als verdacht carcinogeen dan hebben we met Spackspray daar geen “last” van.

 • Oja, niet onbelangrijk. Altra Spackspray is ook verkrijgbaar in diverse standaard Copperant Mucha kleuren.
  Met 75% aan reductie van colorants.
  Kortom Altra Spackspray is het de meest duurzame keuze!
  Ga het gewoon eens proberen.

 • Klaas de Wit

  Welk mineraal er gebruikt is als pigment en/of vulstof wordt – om wel bekende redenen – angstvallig geheim gehouden.
  Het is wel goed, dat men terdege beseft, dat de gevaarlijkheid van allerlei stofsoorten
  heel sterk uiteenlopen, alle stofdeeltjes zijn niet even gevaarlijk! dat kan van persoon tot persoon verschillen. Sommige soorten mineraalstof kunnen net zo gevaarlijk zijn als wat men titaanwit toedicht.
  Alle stof die wordt geïnhaleerd is schadelijk voor de longen zeker als dit in combinatie gaat met roken.
  Het dekkend vermogen van dit product berust grotendeels op de verschillen in brekingsindices van het mineraal en bindmiddel. Kennelijk liggen deze net als bij kalk en water dicht bij elkaar, het dekken is eerst goed te zien wanneer de laag droog is.
  Overigens geen prettig verschijnsel voor de applicateur.

  NB:
  Ondanks het aanvinken van eventuele vervolgreacties cq nieuwe berichten, deze bereiken mij niet.
  Een taak voor Eisma om daar eens naar te kijken.

 • Beste heer de Wit, een enigszins suggestieve reactie maar allah. Net als in andere verven die op de markt vrij verkrijgbaar zijn zetten wij vulstoffen in. Allen Eco-label getoetst!
  Het niet prijsgeven van welke types heeft niks met angst te maken. Het is juist de unieke combinatie die wij voor onszelf willen houden. Fijne stofdeeltjes zijn net als bij onze collega’s een zorg waar zorgvuldig mee om wordt gegaan. Nano particles zetten wij bij voorkeur niet in. Afijn, ons msds geeft de benodigde arbo informatie. Ik zou u willen vragen zich daartoe te beperken en geen suggesties te doen die niet geverifieerd zijn.
  Arbo heeft bij ons continue aandacht. Afgelopen week mochten wij ISO45001 behalen. Een niet onbelangrijk gegeven.

 • Klaas de Wit

  Mijnheer Duijghuisen, ik heb geen enkel persoonlijk belang bij uw product. Ik verkondig alleen mijn mening, dat u als belanghebbende daarop reageert (en aangevallen voelt) is u goed recht en kan ik begrijpen zou ik in u geval ook doen.
  Ik heb echter in mijn verfleven wel meer mee gemaakt dat men ‘hoog opgaf’ van bepaalde producten en na verloop van tijd niets meer hoorde. Dat schijnt er bij te horen, de tijd zal het leren.
  ‘The proof of the pudding is in the eating’.
  U moet het niet cynisch opvatten maar wens het allerbeste toe met het product en het behalen van ISO-certificaten.

 • Geachte heer de Wit, het is in ons aller belang (ook de uwe) dat duurzame initiatieven uitgelicht worden en een maximale kans krijgen in een behoudende markt. Deze op voorhand zonder deze te ervaren te bekritiseren past daar niet bij. Het is daarom dat ik reageer. Ik nodig u van harte uit op ons bedrijf om zelf te aanschouwen wat het product behept.
  Groen is samen doen is ons credo!

 • Klaas de Wit

  Mijnheer Duijghuisen, u heeft het mooi verwoord in de eerste twee regels van u laatste schrijven, helemaal mee eens en geef het de zege van de twijfel en dat het product zijn plek op de (verf)markt mag vinden. Wat ik zeggen wilde heb ik gedaan het zou een herhaling van zetten worden en eindig daarom met “we blijven het volgen”.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Korf viert kwart eeuw Brillux

Vervroegd pensioen mogelijk in afbouw

Kennisdag over ontwerpen en bouwen met glas

Verfindustrie betreurt EU-besluit TiO2

SchildersVAKTV | Schilders komen recordwinter prima door


Naar archief >