CNV: Veel flexwerkers kennen TOFA-regeling niet • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

CNV: Veel flexwerkers kennen TOFA-regeling niet


Tienduizenden flexwerkers maken geen gebruik van de TOFA-compensatieregeling die speciaal voor hen in het leven is geroepen. Zij dreigen hierdoor onnodig in de financiële problemen te komen, blijkt uit signalen die CNV binnenkrijgt.

“We roepen alle flexwerkers die in aanmerking komen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA)-regeling, op om zich te melden bij het UWV en de compensatie aan te vragen. Dit kan nog tot en met 12 juli. Het gaat om een bedrag van 550 euro per maand. Voor drie maanden loopt dit dus op tot 1.650 euro. Een te hoog bedrag om te laten liggen”, aldus Piet Fortuin, CNV-voorzitter.

Het CNV heeft eerder stevig aangedrongen op een regeling voor flexwerkers. Een groep die buiten de boot dreigden te vallen omdat ze te weinig ww-rechten heeft opgebouwd.

“Voor werknemers in vaste dienst is geregeld dat lonen doorbetaald kunnen worden. Bedrijven krijgen ondersteuning en maken hier gebruik van”, stelt het CNV. “Voor flexwerkers is er nu dit vangnet; het zou zonde zijn als daarmee geld dat deze groep nodig heeft op de plank blijft liggen omdat het niet op tijd wordt aangevraagd. We vragen de overheid om deze regeling de komende week meer onder de aandacht te brengen.”

Nationale Schildersvakprijs 2020

Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Tegemoetkomingsregeling flexwerkers langer open

Riwal en JLG vieren 25-jarig dealerschap

Eerste noodpakket bereikte 3 miljoen werkenden

‘Black Lives Matter’ voor Trump Tower geschilderd

Zorg OnderhoudNL-leden over omzet en werkgelegenheid


Naar archief >