CNV stelt keurmerk zzp'ers in de bouw voor • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

CNV stelt keurmerk zzp’ers in de bouw voor


CNV Zelfstandigen bepleit een keurmerk voor zzp’ers die in de bouw actief zijn. Dit keurmerk, af te geven door de Kamer van Koophandel, toont aan dat een zzp’er een aantal zaken goed heeft geregeld.

Zzp’ers zijn vaak ervaren vakmensen die er plotseling het vak ondernemen bij krijgen. Dat betekent een hoop gedoe met contracten, administratie, belastingen, verzekeringen, veilig werken enzovoorts. Vanwege dit soort zaken mislukken veel zzp’ers binnen vijf jaren.

 

Verantwoord zelfstandig

CNV Zelfstandigen vindt, dat zzp’ers verantwoord zelfstandig moeten zijn. Daarom wil het CNV een keurmerk ontwikkelen, waarmee een zzp’er aan kan geven dat hij een aantal van dit soort zaken goed heeft geregeld.

 

Structureren

Maarten Post, bestuurder van CNV Hout en Bouw: "Het hoeft van ons geen ingewikkeld, door de overheid erkend keurmerk te zijn. Het gaat erom, dat we binnen de bouwsector afspraken maken over wat een zzp’er moet hebben geregeld. De werkgevers die bij het keurmerk zijn betrokken, moeten dan ook van in te huren zzp’ers verlangen dat ze over zo’n keurmerk beschikken of het alsnog gaan halen."

De bond wil proberen om hiervoor samen met de Kamer van Koophandel een programma te ontwikkelen. Post: "De ingrediënten hiervoor bestaan al. Ze moeten alleen nog gebundeld en gestructureerd worden aangeboden."

 

Website

Om geïnteresseerde zzp’ers in de bouw te informeren over zaken waar ze mee te maken kunnen krijgen, is CNV Zelfstandigen begin december gestart met de website www.zelfstandigindebouw.nl.

 


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Slot ‘De schilder kon alles’: het genie van Beekman

Maiskolf publiekslieveling jaarlijkse tankprijs

Van Wijhe Verf sluit partnerschap met Goodshipping

SchildersVakopleiding mag zelf instructeurs scholen

KOMO-certificaat voor circulair biocomposiet gevelbekleding


Naar archief >