Chroom-6-onderzoek gestart • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Chroom-6-onderzoek gestart


Een onafhankelijke commissie van deskundigen gaat de aanpak van NS-dochter NedTrain rondom chroom-6-verf toetsen. Onafhankelijk voorzitter van deze commissie is drs. Luc Kohsiek. Daarnaast nemen vertegenwoordigers van het Bureau Beroepsziekten van FNV, een medisch toxicoloog, het RIVM en vertegenwoordigers van de medewerkers van NedTrain deel aan de commissie.

 

Dit voorjaar werd duidelijk dat er chroom-6 houdende verf is aangetroffen in oude verflagen van enkele treintypes. Indien de veiligheidsinstructies gevolgd worden lijken de veiligheidsrisico’s minimaal. In het belang van medewerkers zijn ook aanvullende voorzorgsmaatregelen genomen. Om zeker te stellen dat niks over het hoofd wordt gezien voor onze medewerkers, wordt de hele aanpak rondom chroom-6 getoetst door een commissie van onafhankelijke deskundigen. Aan deze commissie nemen vertegenwoordigers deel van de vakbond, vertegenwoordigers van werknemers, experts en onafhankelijke deskundigen.

 

Bij NedTrain is een speciaal Programmateam Chroom-6 opgezet dat kijkt naar heden, verleden en alles wat bij de aanpak van dit vraagstuk komt kijken. De commissie toetst deze integrale aanpak. Doel is dat zij voorjaar 2016 hun eerste bevindingen delen.

 

Naast de onafhankelijke commissie is voor (oud)medewerkers van NedTrain met vragen over chroom-6 bij het CAOP (kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein) ook een informatiepunt opgezet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Staat aansprakelijk voor schade door Chroom-6

Veilig werken met chroom-6 krijgt keurmerk

Qlayers grijpt net naast Startup-prijs

Bewust Veilig op 18 maart

New York gaat verf recyclen


Naar archief >