Ga naar hoofdinhoud

Celstraf voor schilder die sluw klanten collega inpikte


Een 38-jarige zelfstandige schilder uit het Belgische De Panne is door de strafrechter tot zes maanden celstraf veroordeeld omdat hij een bevriende branchegenoot op een lepe manier klanten afhandig maakte.

De schilder zette namelijk zijn eigen mailadres tussen de contactgegevens op de website van het slachtoffer, zo melden Het Nieuwsblad en Belga.

Hij kwam enige tijd met het voorstel bij zijn bevriende collega om diens bedrijfswebsite eens te moderniseren. Op die manier zou de site via Google ook gemakkelijker gevonden moeten worden, zo werd zijn collega voorgehouden.

Na een tijdje bleek het slachtoffer via mail helemaal geen aanvragen van nieuwe potentiële klanten meer te ontvangen. Op de website had de dader immers stiekem het mailadres vervangen door een eigen mailadres, waardoor hij klanten kon inpikken.

“Mijn cliënt is dus zwaar bedrogen en heeft serieus wat werk misgelopen”, aldus de advocaat van het slachtoffer, die zo van juli tot oktober 2020 naar schatting een omzet van ongeveer 30.000 euro misliep.

Tijdens zijn verhoor bekende de schilder de feiten, maar minimaliseerde hij de omvang van het gesjoemel. Naar eigen zeggen zou hij slechts één keer effectief schilderwerken uitgevoerd hebben bij een ingepikte klant.

De beklaagde kwam niet opdagen voor zijn proces. Het openbaar ministerie vorderde dan ook bij verstek zeven maanden effectieve celstraf en 1.200 euro boete voor valsheid in informatica.

De rechter veroordeelde hem uiteindelijk tot zes maanden effectieve celstraf en 800 euro boete. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van ruim 30.000 euro toegewezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Leidse schilder wint strijd om beste volkszanger

Wiltec lanceert nieuw online platform

Huis mag blauw blijven, gemeente vangt bot

Schilder met hoogwerker bevrijd uit hoogwerker

Schilders kunnen eerder stoppen met werken


Naar archief >