Cao: FNV Bouw adviseert: niet tekenen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Cao: FNV Bouw adviseert: niet tekenen


FNV Bouw waarschuwt schilders om voorlopig geen nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen als de werkgever die aanbiedt. De bond adviseert werknemers om de nieuwe arbeidsovereenkomst eerst door de bond te laten controleren en zich te laten adviseren over de rechten van werknemers.

 

Omdat het principeakkoord tussen OnderhoudNL en LBV voor een nieuwe cao is goedgekeurd wil de bond schilders er op wijzen dat die cao vanuit het perspectief van de bond aanzienlijke verslechteringen bevat ten opzichte van de vorige cao die met de FNV (en CNV) was afgesloten.

 

Het dwingende advies is dan ook aan werknemers om niet zomaar akkoord met een eventueel nieuw aangeboden arbeidsovereenkomst en niets te ondertekenen, maar die nieuwe arbeidsovereenkomst eerst door FNV Bouw te laten controleren.

 

Volgens de bond is het namelijk mogelijk dat feiten en omstandigheden van de nieuwe arbeidsovereenkomst en hoe de werkgever de afgelopen jaren met betrekking tot de cao heeft gehandeld, dusdanig zijn dat je als werknemer niet onder de nieuwe cao valt.

Door een nieuw aangeboden arbeidsovereenkomst te ondertekenen verspeelt de werknemer mogelijk bestaande rechten, zo stelt FNV Bouw.

2 reacties

  • harry-p

    Niet normaal dat een zogenaamde bond met ongeveer 100 leden een CAO kan afsluiten voor duizenden schilders , dat den haag dit goedkeurt .
    Schilderen was een mooi vak , maar dit wordt nu wel veel minder .
    En waar gaat dit eindigen , wat wordt het volgende .

  • Gert

    Den haag keurt dit niet goed onderhoud nl heeft nog geen algemeen bindend verklaring aangevraagd omdat men weet dat men die niet krijgt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

CAO-partijen: Bouwvak in onderling overleg

OnderhoudNL en LBV: beoordelingsgesprekken mogen uitgesteld

Afbouw sluit cao in crisistijd

OnderhoudNL wijst op hiaten in NOW-regeling

Modelbrief coronamaatregelen voor bedrijven


Naar archief >